Музикант з Любомля підкорив шоу “Дивовижні люди”

11.04.2019 / Новини

Юрій Салуха вразив журі неймовірним слухом, завдяки якому може перетворювати кожен звук у ноту.

25-річний любомльчанин розвинув слух до фантастичного рівня. Свої здібності він нещодавно продемонстрував в ефірі шоу “Дивовижні люди”, що транслюється на телеканалі “Україна”, – пише Район.Любомль.

Ведучий шоу назвав Юрія сучасним Вольфгангом Амадеєм Моцартом. Він так само віртуозно грає на фортепіано і скрипці, а ще пише музику, грає в оркестрі і має абсолютний звук. Він чує те, що не чують інші.

“У нашому містечку не було газу і, на жаль, зараз нема. Звісно, опалюють домівки дровами. Якось сусід різав дрова, я почув там ноти”, – розпочав розповідь у візитці Юрій.

“Сусід різав дрова, син підійшов до мене і каже: “От там ріжуть дрова і звучить така-то нота”. Я відповідаю: “Юро, як у пилки може нота звучати?”. “Хіба ти не чуєш, мамо?”. Була дуже здивована такою заявою сина”, – пригадує мама хлопця Світлана Салуха.

Юрій грав в оркестрі на скрипці, проте раптово у нього почався постійний біль у руці. Різні діагнози ставили, але допомогти ніхто не міг. З часом довелося відмовитися від гри на інструменті.

“Ми перепробували все можливе і неможливе, зверталися до різних спеціалістів. Для мене це став справжній стрес, адже не знала, що буде з дитиною далі”, – розповідає мама.

“Коли я відмовився від консерваторії, зрозумів, що моє життя закінчилося… Не знав, що робити. Але вирішив: можливо, можу реалізувати себе в іншому. Я згадав про свій абсолютний слух. Почав робити музичні аранжування, оркестрування і так заробляти на життя. Я мрію стати успішним піаністом і співпрацювати з відомими музикантами”, – розповів учасник проекту “Дивовижні люди”.

На шоу для Юрія приготували складне завдання: він повинен був без звуку, орієнтуючись лише на рухи пальців піаніста-віртуоза Євгена Хмари, визначити три музичних твори. Експериментатор Хмара намагався заплутати Юрія і грати кожен із музичних творів трішки по-своєму. Не зважаючи на це, хлопець із завданням впорався. Мама Світлана, яка сиділа у залі, ледь стримувала сльозі радості за сина. Талант хлопця відзначив кожен із членів журі.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*