Молодій мамі з Любомля терміново потрібна допомога: у жінки виявили рідкісну пухлину

12.08.2019 / Новини

Віті Макарук 23 роки, а її синочкові Артемку – нема ще й двох, цієї весни лікарі виявили в неї пухлину в міжлегеневій частині грудної клітки.

Завдяки підтримці небайдужих Віта вже сім місяців бореться із рідкісною та дуже підступною хворобою – нейроендокринною пухлиною 2 градації (NET G2/ атиповий карциноїд), розташованою близько серця, – пише газета «Новий погляд+» — передає Район Любомль.

Мама Віти, Людмила Карпюк, змушена знову звернутися до тих, хто має змогу допомогти фінансово, адже придбати препарати для лікування за власні кошти їхня сім’я не в змозі, та просить молитися за здоров’я доньки.

«Бог послав нам таке важке випробовування, ми маємо зібрати всі сили, щоб пережити його. Іншого виходу просто немає, тим більше, в нас дуже велика підтримка. За Вітине одужання молиться багато людей (до речі, хрещена в церкві Вікторією). Вірю, що Господь почує наші прохання й подарує моїй доньці життя. Адже Артемчику, якому іще й двох рочків немає, так потрібна любляча мама, а чоловіку Олегу, який зараз у зоні ООС, – дружина», – з надією говорить Людмила Федорівна.

Після трьох місяців виснажливої гормональної терапії препаратом «Сандостатин» (вартість одного уколу 26,364 гривні) хромогранін А в крові Віти знизився з 859 одиниць до 376, а гормон (АКТТ) – із 348 до 90,7. Пролікувавшись, вона пройшла комп’ютерну томографію.

Висновок: вогнищеве ураження обох легень з позитивною динамікою. Радіти рано, але кількість метастазів у легенях та їх розмір зменшуються.

Медики призначили новий курс лікування: укол «Соматуліну» раз у місяць триразово (вартість одного 31,956 гривень) і таблетки «Афінітор» (28 тисяч гривень за упаковку на місяць).

«Першу ін’єкцію Віті вже зробили, наступна – 18 серпня. Після прийому таблеток зріс рівень цукру в крові до 21,5, зараз їй колють інсулін двічі на день. Стан Віти дуже нестабільний: болі в спині, набряк обличчя та ніг, знову набрала зайвої ваги (зараз 90 кілограмів). Нещодавно потрапила в реанімацію, пройшла десятиденне лікування в Любомльському ТМО», – розповіла мама Віти.

Родина Віти Макарук вдячна медикам, які зробили все можливе, аби полегшити її стан, і також усім, хто відгукнувся на їхнє горе.

Кошти можна переказати за реквізитами: 5168 7555 2239 0679 ПриватБанк (Отримувач – Карпюк Людмила Федорівна). Телефон для контактів 096-2258785.

Щасливі молодята Віта й Олег Макаруки в день одруження.

Щасливі молодята Віта й Олег Макаруки в день одруження.

 

Щаслива молода мама з синочком до хвороби

Щаслива молода мама з синочком до хвороби

 

Такою Віту зробила хвороба

Такою Віту зробила хвороба

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*