Молодь із Любомльщини зайняла призове місце на обласних змаганнях з бочче (ФОТО)

03.12.2018 / Новини, Спорт

Троє молодих волинян із Любомльщини у супроводі рідних взяли участь у грі з бочче, що організував Волинський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів “Інваспорт”.

Одному з них навіть пощастило зайняти призове місце. Це – підсумкові річні змагання, що відбулися у Луцьку. Доїзд учасників забезпечив Фонд Ігоря Палиці “Тільки разом” за ініціативи народного депутата Ігоря Гузя, – інформує прес-служба народного обранця.

9-річня Діана Смітюх-Коцюба з села Куснище разом із мамою Світланою вперше побували на такому заході. Позитивні емоції їх просто переповнювали. Дівчина вправно володіла м’ячами. А ще – у неї була можливість вболівати за земляків та здобути навички у паралімпійському виді спорту для людей з інвалідністю.

“Діанка так гарно кидала м’ячі, вона така молодець. Нам дуже сподобалося змагатися. Крім того, вона кидала на рівні з чоловіками, які вже не вперше беруть участь в грі”, – розповіла мама дівчинки.

До слова, бочче – це гра з набором м’ячів (6) синього, (6) червоного і (1) білого або жовтого кольорів. Її суть полягає в тому, що гравці намагаються максимально наблизити м’ячі свого кольору до білого м’яча, який називають Джеком. Гра відбувається на рівному майданчику розміром 2,5 на 6 метрів. Вага м’ячів – 275 грамів.

21-річний Віталій Булавка – теж із Куснища. Уже за півроку вдев’яте взяв участь у грі. Цього разу йому вдалося зайняти друге місце серед десятків найкращих учасників з усієї області. Хоча він не здобув абсолютну перемогу у змаганнях, борючись за головний приз – поїздку на гру в Одесу, та все ж на досягнутому не зупинятиметься. Разом із мамою Оленою вони вдячні парламентареві та Фонду за підтримку й можливість позмагатися.

“Раніше нам доводилося за власні кошти їздити на змагання. Але це складно для нашої сім’ї. Цього разу ми звернулися у приймальню Ігоря Гузя. І от на наше прохання відгукнулися – виділили зручний великий автобус. Ми приїхали сюди з радістю, а повертаємося ще й з перемогою”, – сказала мама Віталія.

Віталій Булавка з мамою Оленою

Третім учасником із Любомльщини був 26-річний Володимир Склянчук з села Городнє. До слова, всього з району в змаганнях повинно було брати участь шестеро учасників, однак через зниження температури та погіршення погодних умов, трьом із них не вдалося це зробити.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*