Міжпарламентська асамблея України, Литви і Польщі створила комітет з питань безпеки

09.06.2019 / Новини

Міжпарламентська асамблея Верховної Ради України, Сейму Литви та Сейму і Сенату Польщі (МПА) створила комітет з питань безпеки.

Про це голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив на брифінгу, який він провів разом і головою Сейму Литви Вікторасом Пранцкєтісом та маршалком Сенату Польщі Станіславом Карчевським, – повідомляє Радіо Свобода.

Спільний брифінг відбувся в рамках Х сесії МПА «Безпека. Розвиток. Демократія. Сильні разом», яка проходить 7-8 червня 2019 року у Києві.

Голова Верховної Ради повідомив, що на сесії МПА було оголошено про створення додаткового, четвертого, комітету у структурі Міжпарламентської асамблеї Литва-Польща-Україна – комітету з питань безпеки.

«Ми узгодили, що координація наших дій з питань безпеки є важливою і актуальною, оскільки гібридні виклики, що стоять перед нашими країнами в обороні від російської агресії, є подібними і спільними: зокрема, це інформаційна безпека, це кібербезпека, енергетична безпека, гуманітарна безпека», – сказав він.

Парубій наголосив, що безпека у сьогоднішньому світі – це не тільки зброя і танки – це дуже широкий спектр питань.

«Тому ми стали ініціаторами підписання заяви від парламентів країн нашого регіону проти «Північного потоку-2», – нагадав він.

Голова Верховної Ради також зазначив, що на цій сесії був підписаний заключний документ, в рамках якого було досягнуто домовленості дотримуватися стратегії 2025 і 2027 – стратегії плану України на шляху до ЄС.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*