Міністр розвитку громад та територій України здійснив робочий візит у Володимир-Волинський

04.07.2020 / Новини

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов 3-го липня побував із робочим візитом у Володимирі-Волинському.

Спільно з очільником міста Петром Саганюком, головою Волинської облдержадміністрації Юрієм Погуляйком він відвідав низку об’єктів. На зустрічі були також присутні заступниця голови ОДА Тетяна Щербак, нардеп Вячеслав Рубльов, – пише БУГ.

Міністр спочатку навідався у садочок №8 «Вишиванка», відвідав ІРЦ «Жовта парасоля» та стадіон «Олімп». Після цього у приміщенні міськради для делегації провели невелику презентацію міста.

Перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук розповів про досягнення міста та результати співпраці з фондом ЮНІСЕФ. Йшлося про роботу з проєктом «Місто дружнє до дітей та молоді», молодіжні проєкти та ініціативи.

Розповіли і про виділення коштів з міськбюджету на фінансування медицини в період карантину та на освіту, роботу над доступністю міста, роботу системи відеоспостереження, проєкт «єМалятко» та інше.

Як розповів Олексій Чернишов, йому сподобалася архітектура міста та люди. Також він повідомив, що в державі проходить останній етап децентралізації і у наступному році цей процес повинен завершитися.

“У нас іде останній етап реформи децентралізації. Є багато різних думок і спекуляцій щодо конфігурацій районів і громад, але цей шлях ми повинні пройти. У нас він займає п’ять років. У багатьох країнах він триває 15 років. Я надіюся, що у наступному році ми завершимо цей процес. Коли ми бачимо місто, яке очолюють професіонали, то ми раді співпрацювати.

Все, що ви показали сьогодні – це про турботу. Це викликає захват. Я вдячний, що ви зберегли місто таким чином. Ми розуміємо, що місто знаходиться близько до кордону і є трудові міграційні процеси і ми будемо чемпіонами, коли зробимо так, що ці міграційні процеси стануть зворотніми.

…Зараз ми знаходимося на межі, коли баланс грошей, які заробляють люди там і тут наближається до межі. Не матиматично, а комплексно однаково і там, і тут.

Тут є дух. Тут є земля. Обіцяю всіляку підтримку”, – сказав міністр.

Також він зазначив, що вважає Володимир-Волинський хорошим прикладом, який можна ставити іншим містам.

Міський голова зауважив, що у місті сьогодні би відбувалося ще багато процесів, які пішли б на користь людям, але є “але”:

“Три місяці чекаємо дозволи на початок робіт по дорогах. Три місяці не можемо почати роботи”, – зауважив Саганюк.

Чернишов сказав, що потрібно скласти список цих доріг і направити йому.

Зазначимо, що з проблемою отримання дозволів на ремонт доріг зіткнулася також Зарічанська ОТГ, про що розповідав раніше Ігор Пальонка.

У подарунок після візиту міністр отримав роботу Волинського Фаберже Анатолія Бойка.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*