Міністерство соцполітики скасувало закупівлю їжі для дітей-чорнобильців

20.02.2017 / Новини

Міністерство соціальної політики вирішило змінити спосіб забезпечення харчуванням дітей, які постраждали від Чорнобильської катастрофи.

Про це в інтерв’ю УНН повідомив Міністр соціальної політики Андрій Рева.

Коли ми говоримо про зміни у харчуванні дітей у школах, то варто зауважити, що за загальне харчування дітей у школах несе відповідальність місцева влада, яка харчує їх за рахунок коштів місцевого бюджету. Міністерство соціальної політики відповідає за гаряче харчування дітей, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС,— зауважив Рева.

Міністр зауважив, що проведення тендерів для забезпечення дітей-чорнобильців гарячим харчування не є ефективним механізмом, зокрема такі процедури часто затягуються.

Раніше харчування дітей постраждалих внаслідок ЧАЕС здійснювалося через проведення різних тендерних процедур. Тендери часто затягуються. І в нас вже є скарги з різних районів, що вже лютий місяць, а ще не визначено, хто цим буде займатися,— розповів Рева.

Окрім того, він додав, що всього на 2017 рік на гаряче харчування для дітей -чорнобильців виділено близько 379 мільйонів гривень.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*