Мільярди злотих на туризмі: досвід Варшави

01.09.2017 / Новини

Внесок туризму у ВВП польської столиці минулого року становив понад 15 млрд злотих.

Про це інформує Столичне бюро туризму. Варшава – перше місто в Польщі, яке провело такі підрахунки, – пише Монітор-інфо.

Минулого року Варшаву відвідали 9,6 млн туристів, зокрема 2,7 млн іноземців. Зважаючи на те, що не всі туристи залишалися на нічліг, кількість осіб, котрі відвідали польську столицю, становить більше 20 млн. Про це свідчать дані звіту за 2016 р. «Туризм у Варшаві». Серед іноземців найбільшу групу склали британці (12 %), німці (11 %) і французи (7 %). Середня квота витрат, зроблених ними під час перебування у Варшаві, становить 739 злотих. Туристи з Польщі залишили в столиці в середньому 402 злотих, а із закордону – майже втричі більше, аж 1482 злотих.

Внесок туристичної галузі у ВВП польської столиці у 2016 р. склав 15,4 млрд злотих. У цей же період у туристичних фірмах та інституціях міста працювали понад 70 тис. осіб.

Середня оцінка туристичної привабливості Варшави за десятибальною шкалою становить 8,18. Позитивні враження туристи мали від цікавих місць і пам’ятників, а також від смачної їжі.

На думку польських туристів, до найцікавіших туристичних об’єктів у Варшаві належать Музей Варшавського повстання (його назвали 34 % опитаних), Старе місто (26 %) і музей «Королівські лазєнки» (18 %). А найбільше сподобалися Старе місто (48 %), Палац культури і науки (16 %) і Музей історії польських євреїв «POLIN» (13 %).

«Туризм у Варшаві. Звіт за 2016 р.» укладено на основі майже 200 різноманітних джерел: досліджень, опрацювань, інформації для преси, статей, сайтів чи інформації, отриманої безпосередньо від столичних установ.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*