Медична реформа: коли і як волинянам обирати сімейного лікаря (ВІДЕО)

05.12.2017 / Новини

Зараз ви не мусите звертатись до лікаря «суворо за пропискою» – можете обрати лікаря, який працює біля вашого дому, роботи.

Волиняни можуть уже шукати собі лікаря первинної ланки, у якого обслуговуватимуться з початком медичної реформи, – інформує Волинь-нова.

Для цього потрібно обрати фахівця, якому довіряєш, і підписати з ним декларацію. Медична допомога не залежатиме від місця реєстрації чи проживання. Головне – бажання пацієнта лікуватися в того чи іншого спеціаліста.

Найпростіший варіант – ви знаєте хорошого лікаря, обслуговувались у нього і залишились задоволені результатами. Якщо ж такого лікаря ви поки не знайшли, поцікавтеся у родичів, сусідів, друзів, колег – можливо, у них був позитивний досвід у амбулаторії сімейної медицини або поліклініці, яка підходить вам географічно.

Ви також можете звернутись у місцевий відділ охорони здоров’я. Там вам розкажуть, які лікарі працюють у вашому населеному пункті чи районі. Інший варіант – просто зверніться у будь-який медичний заклад і познайомтеся з лікарями. Інформацію про них можна отримати у місцевому відділі охорони здоров’я або безпосередньо в реєстратурі. Деякі медичні заклади вже мають свої власні сайти з такою інформацією.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*