Малокомплектним школам Любомльщини бути!

23.06.2016 / Новини

Питання про закриття малокомплектних шкіл на Любомльщині як ніколи є актуальним, адже чисельність учнів у школах, на жаль, зменшується. Саме зменшення кількості дітей є причиною закриття Черемошно-Волянської та Мосирської шкіл І-ІІ ступенів. 

У п’ятницю, 17-го червня, на сесії Любомльської районної ради одним із питань порядку денного було закриття двох малокомплектних шкіл Любомльщини – Черемошно-Волянської та Мосирської.

Щодо цього чи не всі депутати висловили негативну думку, адже вважають, що школи повинні існувати, незважаючи на те, чи там повна кількість дітей, чи ні.

_DSC0005

Начальник відділу освіти Любомльської РДА Василь Стрільчук намагався переконати усіх присутніх, що річ не у фінансуванні шкіл, адже, за його словами, кошти є. Але найвагомішою причиною закриття є те, що зменшення кількості дітей спричинило, що у школах немає деяких класів.

Деякі депутати почали зазначати, що таке питання варто порушувати на сесії Верховної Ради, адже ніхто не збирається йти проти громади Любомльщини.

Також Василь Стрільчук розповів про доїзд, харчування та супровід дорослого, навіть, якщо й школи закриють.

 З освітньої субвенції на Любомльський район виділять 600 тисяч гривень. Також частину коштів дадуть Вишнівська і Рівненська сільські ради. Плануємо придбати ще 3 автобуси. Щодо найменших школярів, то при навчальних закладах діятимуть групи продовженого дня. Також учитель чи хтось з батьків постійно супроводжуватиме школярів, – зазначив Василь Стрільчук.

Представники батьківських комітетів з обох шкіл висловили думку, що допомагатимуть школам, як зможуть, аби лишень їх не закрили.

Як і передбачалось, депутати не підтримали рішення про закриття малокомплектних шкіл. Батьки зааплодували та подякували депутатському корпусу за підтримку. Варто зауважити, що закриття цих шкіл рано чи пізно відбудеться, оскільки згідно нових законів, якщо батьки не захочуть перевести своїх дітей в іншу школу, вони навчатимуться за індивідуальним планом вдома.

_DSC0055

1 Коментар Малокомплектним школам Любомльщини бути!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*