Мало говорити про проблеми, треба брати участь у їх вирішенні, — підприємець до нововолинців

09.10.2020 / Новини, Статті

У Нововолинську роками не вирішуються проблеми екології, безпеки та благоустрою. Передумова цьому — страх діяти самих же місцевих жителів. Мало просто говорити про проблеми, треба їх вирішувати, брати активну участь у процесі.

Про це у блозі на БУГу пише підприємець з Нововолинська Юрій Сиротюк.

Як зазаначає Сиротюк, про екологію, зокрема, багато крику, але справді щось роблять одиниці:

“Одиниці пишуть скарги. Чому? Тому що треба зазначати особисті дані для відповіді, яка їм прийде. А більшості це страшно. Якийсь старий страх, закладений ще з радянського часу”.

Не виключення, на його думку, і проблема безпеки у Нововолинську.

“Більшість плачеться про те, що все погано. Окремі носять з собою зброю, інколи не завжди легальну. Окремі скаржаться десь на кухнях. Є й такі, що взагалі займають іншу сторону і створюють оте саме погіршення криміногенної ситуації. Хтось входить в громадські формування, які втручаються в процеси” , – пояснює нововолинець.

Вирішувати проблеми благоусторою у місті новолинці також не поспішають, каже підприємець. Усі чекають того “крайнього”, який зробить все необхідне за всіх і для всіх.

“Багатоквартирні будинки в місті давніші, як частина жителів. Найбільш просто – це мовчати і нічого не робити. Чекати, коли хтось щось придумає. У сусідніх будинках ініціативні вже створили ОСББ, використовують гроші для розвитку, щось будують, не думаючи про те, що колись нарешті прийде комунальна служба і всіх врятує”, – переконаний він.

Не всі люди, вважає,  зрозуміли, що час Радянського Союзу, час страху та мовчання, вже закінчився.

“Секрет мого успіху простий – рух. Я не звик складати руки. Коли бачу проблему – намагаюсь щось зробити. Мені соромно стояти осторонь, мовчати, коли маю що сказати. Тому підтримую ініціативи, допомагаю вирішувати питання. Я дуже хочу, аби в місті, яке мені рідне і яке мені дуже болить, почались зміни!” – заявив наостанок Юрій Сиротюк.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*