Майстер зі Згоран безкоштовно виготовляє пам’ятні дошки Героям

12.04.2016 / Новини

Зараз Україна переживає тяжкі часи: йде війна, гине цвіт нації за волю й незалежність своєї держави. Прикро, але з нашого краю не всі повертаються додому живими. На навчальних закладах з’являються пам’ятні дошки героїв, щоб наступні покоління пам’ятали тих, хто віддав життя за їх майбутнє. Майстер зі Згоран Любомльського району Дмитро Оксентюк виготовляє їх безкоштовно.

«Сталася біда в державі, ніхто в тому не винен, тим паче ті хлопці, які знаходяться на передовій. Можливо, завдяки їм ми спокійно тут живемо та ходимо по мирній землі. Мені навіть не спадало на думку жодного разу взяти кошти за меморіальну дошку тим, хто загинув в АТО, шукати в тому власну вигоду, — ділиться чоловік. — Таким чином я хоч якийсь внесок роблю, щоб цих героїв пам’ятали. Першою з таким проханням звернулася директор Куснищанської школи, де навчався Олександр Сацюк. Запитувала, скільки коштуватиме, а я нічого не відповідав. Так грошей і не взяв. Сам приїздив кріпити на стіну, адже тим, хто не мав справу з каменем, важко це зробити, можна пошкодити дошку».

Виготовляв Дмитро Оксентюк і пам’ятні дошки героям, які не так давно відкрили у Машівській та Головненській школах. Чоловіка кожного разу запрошували на відкриття, але не склалося тоді побувати. Проте, говорить, що хочеться побачити, як до цього ставляться люди, їхню реакцію в момент відкриття. Зараз дошки замовили керівники навчальних закладів з Олеська та районного профліцею. Замовляли меморіальну дошку бійцю навіть з Ковеля — також виготовив її безкоштовно. Це є доказом того, що світ не без добрих людей і не власна вигода стоїть на першому місці, а проста людяність.

«Наше життя»

1 Коментар Майстер зі Згоран безкоштовно виготовляє пам’ятні дошки Героям

  1. Ми дійсно можемо підтвердити що це людина слова. Неодноразово звертались до нього за допомогою і він ніколи не відмовляв.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*