Любомльським ліцеїстам розповіли про суть та види відповідальності перед законом

28.09.2017 / Новини

У четвер, 28-го вересня, для студентів Любомльського професійного ліцею провели профілактичну лекцію на тему: «Моя відповідальність перед законом».

Ольга Васютич – інспектор Любомльського районного сектору з питань пробації Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції, а також головний спеціаліст відділу Любомльського бюро правової допомоги Сніжана Пичоха розповіли підліткам про запобігання вчинення правопорушень серед неповнолітніх.

Обговорили й основні причини, які можуть штовхнути неповнолітнього на скоєння злочину та ознайомили студентів із поняттям правопорушення, видами відповідальності, до якої можуть бути притягнуті ті, хто не досяг повноліття, основними видами покарань, які бувають за адміністративні та кримінальні правопорушення.

Як зазначили лектори, у наш час (коли кількість вчинених правопорушень зростає) дуже важливо проводити подібні профілактичні лекції серед неповнолітніх, які знаходяться у тому віці, коли хочеться показати свою дорослість та обізнаність.

“Хвилина бажання показати себе дорослим та безстрашним може стати чорною плямою у репутації майбутньої дорослої людини, що може у подальшому вплинути на життя як самого підлітка, так і її батьків, які відіграють важливу роль у вихованні та зростанні своєї дитини”, – наголосила Ольга Васютич.

22155182_353294498452631_1594500396_n

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*