Любомльські випускники ярмаркуючи, дізнавалися про актуальні професії (ФОТО)

22.12.2017 / Новини

Молодій людині нині зробити гарний вибір – означає вибрати роботу, яка потрібна людям та може бути доступною та посильною в майбутньому, а ще робота повинна дарувати щоденну радість. Щоб допомогти зорієнтуватися випускникам у світі професій.

Днями у Любомльській ЗОШ № 3 відбувся ярмарок професій для учнів 9-11 класів району та їх батьків.

Серед запрошених були представники вищих та професійно-технічних навчальних закладів Волині . До організації заходу долучилися фахівці Любомльського районного центру зайнятості, – інформують у прес-службі установи.

Презентуючи університети, коледжі та ліцеї,  розповідали про навчально-матеріальну базу навчальних закладів, професії та спеціальності , за якими здійснюється підготовка, проживання та дозвілля студентів.

Але увагу старшокласників акцентували на те, що перш ніж зробити остаточний вибір навчального закладу, спеціальності, професії, потрібно провести серйозну аналітичну роботу – зважити власні побажання, психологічні особливості та можливості, при цьому не забуваючи про потреби ринку праці. Радили звернутися до компетентних органів за порадою.

Про послуги служби зайнятості інформувала присутніх заступник начальника відділу надання соціальних послуг Любомльського центру зайнятості Надія Акіф’єва.

Вона наголосила учням на тому, що спеціалісти центру зайнятості допоможуть дізнатися про вимоги, які пред’являє до людини та чи інша професія, розібратися, де можна оволодіти обраною спеціальністю, завжди раді будуть допомогти.

Ярмаркуючи, учні та їх батьки ознайомилися з інформаційними матеріалами служби зайнятості. Залюбки спілкувалися з фахівцями Любомльського районного центру зайнятості, отримали відповіді на всі питання, скористалися інформаційними проспектами. Бажаючі мали змогу протестували себе щодо професійної спрямованості.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*