Любомльські лісівники провели урок на природі (ФОТО)

05.12.2017 / Новини

Із вихованцями Куснищанського шкільного лісництва працівники ДП «Любомльський лісгосп» провели виїзний урок.

До лісу діти їдуть із задоволенням. Перша зупинка – малий рекреаційний пункт, що розташований при в’їзді на нову дорогу Головненського лісництва. Учні дізнались, для чого слугують такі бесідки у лісі, а також – шлагбаум, встановлений поруч, – інформує прес-служба волинських лісівників.

Школярам розповіли, як поводити себе на природі, а ще побачили та зрозуміли клопітку роботу майстра лісу.

Далі зупиняємось біля дерев, що обведені жовтими смужками. Лісничий Головненського лісництва Сергій Бліндарук пояснює, для чого так маркуються дерева:

«Ці сосни – недоторкані, кожна має номер і занесена в спеціальний облік високопродуктивних насаджень. Цей досвід запозичений у Європі. Так відбираються кращі дерева для їх збереження».

Тут хлопчаки дізнались, як лісова охорона стежить за лісопорушниками, яку відповідальність та покарання несуть незаконослухняні громадяни.

На площі лісових культур, де ростуть високі сосни, юні природолюби  дізналися, як далі доглядати за молодняком, обкошувати та пізніше – проводити спеціальні рубки доглядів. Учитель Петро Антонюк показав, як визначати вік молодого деревця сосни.

І ще один будиночок для відпочинку край дороги. Тут, на чималій зоні, розташоване все, що необхідне для приємної зупинки. Місце для вогню, будівля під накриттям із заготовленими дровами, туалет, обов’язково – яма для сміття. Територію діти оглядають із задоволенням.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*