Любомльська ОТГ «приросте» ще двома громадами (ФОТО)

15.03.2018 / Новини

Про це йшлося на позачерговій сесії самоврядного органу, що відбулася у четвер, 15 березня.

Розглянувши пропозиції Зачернецького і Хворостівського сільських голів — відповідно Галини Шиманюк і Петра Пархомука, депутати ОТГ дали згоду на приєднання відповідних територіальних громад.

Галина Шиманюк

Петро Пархомук

Нагадаємо, одна з цих адміністративно-територіальних одиниць — Зачернецька — ризикувала опинитися поза процесом об’єднання, адже там виникла конфліктна ситуація.

Втім, запевнення тамтешнього сільського голови Галини Шиманюк і депутата райради Ірини Устимук для міських обранців виявилися переконливими — 23 голови «за». Таким чином, Любомльська ОТГ тепер включатиме вісім колишніх місцевих рад.

Певні дискусії виникли довкола наступного питання: затвердження нової редакції Статуту «Комунального підприємства «Бір» Бірківської територіальної громади», єдине майно якого — автобус, що перевозить жителів сіл Бірки і Скиби до районного центру.

Основна суть стосувалася зміни засновника підприємства: замість Бірківської сільради — міська рада. Втім, під час обговорення з’ясувалося, що в разі затвердження таких змін доведеться міняти ліцензію на перевезення. Наразі вона, за словами виконувача обов’язків сільського старости Володимира Лонюка є безстроковою, а щоб отримати нову, доведеться чекати невизначений термін — навіть до 6-ти місяців.

Володимир Лонюк

До того ж доведеться проводити перереєстрацію автобуса, а на це теж потрібен буде час, відтак автобусу доведеться стояти «на приколі», а це у свою чергу створюватиме незручності жителям згаданих сіл. У підсумку розгляд питання відтермінували до наступної сесії, яка відбудеться 28 березня, а міський голова Роман Ющук доручив відповідним службам детальніше вивчити проблему і знайти оптимальний варіант для рішення.

Наостанок депутати збільшили штатну чисельність управлінського апарату міськради та її виконавчих органів з 41 до 53 одиниць і ліквідували сільські виборчі комісії.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*