Любомльська дзюдоїстка здобула золоту медаль на чемпіонаті України

31.03.2016 / Новини, Спорт

Повний комплект нагород завоювали волинські спортсмени на чемпіонаті України з дзюдо серед юніорів та юніорок до 21 року, що відбувся у столиці.

«В особистих зустрічах на київських змаганнях наша команда показала найкращий свій результат. Ще ніколи волинські спортсмени не вигравали повний комплект нагород на юніорських чемпіонатах України. Якщо раніше скарбничку області поповнювали переважно діти, то тепер ми почали здобувати медалі й у старших вікових групах. Це свідчить про те, що волинське дзюдо йде правильною дорогою», – зауважив директор Федерації дзюдо Волині Віталій Терешкевич, пише ІА Волинські новини.

У ваговій категорії 63 кілограми любомльчанка Анна Кухарук виграла золоту нагороду. «У моїй ваговій категорії суттєво виросла конкуренція. Якщо раніше зазвичай боролося 15–17 дівчат, то цього разу було 25 учасниць. Я провела п’ять сутичок і кожна з них не була легкою. Дуже задоволена, що перемогла на чемпіонаті України», – зізнається Анна.

Серед хлопців у групі до 55 кілограмів бронзу виборов інший представник любомльської школи дзюдо Вадим Чернов.

Лучанка Христина Янчук стала другою у своїй категорії 52 кілограми.

Наступного змагального дня потішили волинянки своїх вболівальників і у командних змаганнях ще одним рекордом. Вперше у змаганнях серед юніорок волинянки здобули срібні нагороди, програвши у фіналі лише команді з міста Києва. До нашої команди увійшли Валентина Шмаль, Христина Янчук, Алла Онищук, Тетяна Радошинська, Маргарита Галюк, Анна Кухарук, Ольга Климюк та Анна Польшакова.

«У фіналі інтрига була до останніх секунд, трималася нічия, але трішки не пощастило. Минулого року ми вперше взяли бронзу. Тепер маємо срібло. За логікою речей наступного року слід очікувати вже золотої нагороди», – переконаний Терешкевич.

Після змагань директор Федерації дзюдо Волині заохотив найкращих спортсменів краю подарунками. Валентина Шмаль, Анна Кухарук, Вадим Чернов отримали по набору кімоно.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*