Любомльщина пишається своїми талантами (ФОТОРЕПОРТАЖ)

04.06.2016 / Новини

Любомльщина славиться талантами далеко за своїми межами. Тут і співають, і танцюють, і в театрі грають, і вірші декламують… Так, справді, любомльчани ось декілька років показують свої таланти та вміння перед областю та всією Україною. 

У п’ятницю, 3-го червня, у приміщенні Районного будинку культури відбувся творчий звіт аматорських колективів Любомльського району, присвячений 25-й річниці незалежності України під назвою “Краса і мужність України сплелись у вишивці пісень”.

На заході були присутні голова Любомльської РДА Микола Пархомук, заступник голови Любомльської районної ради Ганна Сачук, начальник ТМО Любомльського і Шацького районів Володимир Дибель, секретар міської ради Любомля Антон Фурманюк. Також на святі були гості з області, які й виконували нелегку місію – були членами журі.

_DSC0267

Гарними словами та вітаннями розпочав свято ведучий Володимир Дячук.

Цікаво та захопливо організатори розпочали свято прологом “У нас в серцях є те, що не вмирає”, який складався танцювально-музичної композиції, що супроводжувалась весь час текстом про долю нашої Батьківщини, її болі та страждання. Крім того, солістка РБК Надія Шоцька заспівала пісню про те, що єднає усіх українців.

_DSC0241

Танець виконували зразковий дитячий танцювальний колектив “Хуторянка” Головненської ЗОШ й учасники клубу спортивного танцю “Едельвейс” Любомльської районної гімназії.

_DSC0238

Як зазначила ведуча свята Оксана Дячук, цей пролог учасники присвятили усім героям за незалежність України, Героям Небесної Сотні, воїнам АТО та усім небайдужим до волі нашого народу.

Тетяна Міщук душевно продекламувала уривок із циклу поезії “На крилах пісень” “Сім струн” Лесі Українки.

_DSC0244

Народна аматорська хорова капела села Згорани з піснями “Україно, вставай” та “Ангели Майдану” намагались донести до кожного вагомість тих подій, які були під час Євромайдану.

_DSC0247

Владислав Ваколюк милозвучно виконав на бандурі “Баркаролу” Миколи Лисенка.

_DSC0249

Народний аматорський вокальний ансамбль  “Вербиченка” РБК душевно виконав пісню “Мовчить зоря”.

_DSC0252

Про нелегкий вибір між коханням та дружбою звучала пісня “Туга” у виконанні чоловічого вокального ансамблю РБК.

_DSC0256 _DSC0257

Танцювальну композицію під назвою “Ми діти твої, Українно” представили вихованці зразкового дитячого танцювального колективу “Хуторянка” Головненської ЗОШ під керівництвом Лариси Назаревич.

_DSC0266_DSC0271_DSC0272

Ансамбль бандуристів Любомльської ДМШ разом із солісткою Владиславою Савосюк виконали пісню “Добрий день, матусе-Україно”.

_DSC0277

Веселу польку “Молодичка” заграв ансамбль народних інструментів РБК.

_DSC0280 Приємно здивували зал своїм танцем “Формейшн” учасники клубу спортивного танцю “Едельвейс” Любомльської районної гімназії.

_DSC0285 _DSC0289

З піснею “До тебе, Україно” представив себе народний аматорський хор ветеранів війни і праці м. Любомля “Осіннє золото” під керівництвом Ярослава Притули.

_DSC0292

До сліз пройняла пісня “Над землею тумани” у виконанні народного естрадного ансамблю “Голос любові” РБК.

_DSC0305 _DSC0303

Духовий оркестр РБК з бойовим духом виконав марш “Курінний”.

_DSC0316

Пісню “Червона калина” душевно виконав народний аматорський вокальний ансамбль “Надія” СБК села Рівне.

_DSC0319

В’язанку українських народних пісень виконав народний аматорський ансамбль “Любава” РБК.

_DSC0332

Ансамбль скрипалів Любомльської ДМШ виконав у перекладі пісню “Очі сині”.

_DSC0335

Диксиленд РБК виконав вражаюче “Діксі-рег”.

_DSC0341 _DSC0343

Чи не найцікавіше було спостерігати за інсценізацією справжнього українського ярмарку, який влаштували народні аматорські фольклорні колективи “Перевесло” з Радехова, “Дуброва” з Куснищ та “Опалинка” з Гущі.

_DSC0352 _DSC0355 _DSC0371 _DSC0386

Соліст РБК Сергій Шафран віддаючи всього себе заспівав пісню “Українцям”.

_DSC0402

Завершив свято виступ усіх колективів із піснею “Давайте разом заспіваєм, браття”.

_DSC0408

Ведучі запросили на сцену привітати учасників творчого звіту місцеву владу. Олександр Герасимук, заступник голови Любомльської РДА, привітав та побажав миру в Україні й єдності державі. Ганна Сачук наголосила на значимості і насиченості програми, а також подякувала Володимиру Дячуку і всім організаторам, які були дотичні до організації свята.

_DSC0420

Від народного депутата Ігоря Гузя його помічник Ігор Торба передав вітання та побажав усім творчих злетів. Вручив подяки та грошові заохочення для ансамблю “Любава”, Галині Конашук, керівнику ансамблю “Вербиченька” й керівнику “Осіннього золота” Ярославу Притулі.

_DSC0427 _DSC0437 _DSC0444 _DSC0446

Звісно ж, кожен, хто був на святі мав змогу переконатись, якими талантами багата рідна Любомльщина. Тому варто ті таланти берегти та примножувати.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*