Любомль: уклади договір з ЖКГ або роби стихійне сміттєзвалище у своїй квартирі

05.09.2016 / Новини

У Любомлі відтепер будуть відловлювати й карати всіх, хто незаконно вивозить відходи та створює стихійні сміттєзвалища. А також зобов’язуватимуть укладати договори з комунальним підприємством.

За словами Ігоря Оніщука, інспектора по благоустрою міста від Любомльського житлово-комунального господарства, 26-го серпня за райцентром вже спіймали одного жителя Любомля, який викидав непотріб за кількасот метрів від призначеного для цього місця. Правопорушнику, крім адмінпротоколу, зробили цілу “фотосесію”, доки той вивантажував сміття (з етичних міркувань “КОРДОН” не публікує деталізованих фото, на яких можна впізнати особу правопорушника).

“До відома любомльчан, які вивозять відходи, створюючи стихійні сміттєзвалища у заборонених місцях, зазначу, що вони нестимуть адміністративну відповідальність згідно зі ст. 152 КУпАП (порушення правил благоустрою міста)”, – заявив Оніщук. – Також звертаюсь до всіх громадян не бути байдужими й по-можливості фіксувати подібні випадки та повідомляти нам. Закликаю всіх, хто цього ще не зробив, укласти договори з ЖКГ про вивіз сміття.”

Така відповідальність настає зокрема за захаращення та несвоєчасне прибирання території від побутового та великогабаритного сміття, гілля, утворення сміттєзвалищ, несвоєчасну ліквідацію несанкціонованих звалищ, за відсутність договору на вивіз відходів.

За перелік даних порушень настає відповідальність для громадян у розмірі – 340 – 1360 грн.
Для посадових осіб та громадян – суб’єктів господарської діяльності у розмірі – 850 – 1700 грн.

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*