Любомльські лісівники взяли участь у святі для шкільної молоді (ФОТО)

20.05.2019 / Новини

На площі міста Любомль відбувся профорієнтаційний захід “Світ професій”.

Про це повідомляють у прес-службі Волинського ОУЛМГ.

“Просто неба розгорнулись палатки, де представники різних організацій намагались зорієнувати учнів, які стоять на порозі обрання майбутнього. Лісівники ДП “Любомльське ЛГ” також зайняли своє місце серед лікарів, прикордонників, поліцейських, пожежників, пекарів, бібліотекарів, представників робітничих та творчих професій.

Свято, організоване районним центром зайнятості, було із родзинкою: всі учні мали змогу взяти участь у майстер-класах, розгадати загадки, отримавши за це відзнаку у спеціальній листівці та в підсумку здобути приз. Таким чином, учасники – від дев’ятикласників до молодших – могли пізнати себе, зрозуміти свої уподобання, побачити всі сторони тієї чи іншої професії.

У своїй локації Любомльський держлісгосп розмістив речі, які окреслюють фах лісівника, щоденну роботу у лісовому господарстві, дають зрозуміти завдання, вимоги, обов’язки працівника лісової галузі. Продемонстрували охорону і захист лісу працівники лісової охорони, під’їхавши на спеціальному автомобілі, обладнаному всім необхідним. Поруч – учні Куснищанського шкільного лісництва представили свої здобутки на напрацювання. Юні природолюби спілкувалися із учасниками, ставили їм запитання про ліс. Незвичайним було завдання самому скласти із дерев’яних заготовок стілець, годівничку, шпаківню – тут хлопчаки вишикувалися у черзі.

Школярі на площі були зацікавленими та активними, запитували про все на світі та робили знімки і селфі напам’ять. Очевидно, що професія лісівника не залишила байдужими дітей, особливо хлопців, яким так властиво бути справжніми захисниками”, – пишуть організатори.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*