Конституційний суд визнав законним скасування допомоги по догляду за дитиною

11.11.2018 / Новини

Конституційний Суд України визнав правомірним скасування допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею 3 років і скорочення розміру допомоги при її народженні.

Про це повідомляє портал LB.ua, посилаючись на рішення суду від 7 листопада.

За словами журналістів, суд розглянув подання депутатів Верховної Ради щодо правомірності одного з пунктів закону “Про запобігання фінансовій катастрофі й створення передумов для економічного зростання в Україні”.

Цей пункт скасовує допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трьох років. Натомість ці положення, встановили встановлення єдиний розмір соціальної допомоги при народженні дітей в сумі 41 280 грн.

Автори конституційного подання вважали, що спірні положення закону звужують конституційні права на соціальний захист громадян.

Проте суд вказав у своєму рішенні, що конституційних прав соціального захисту стосується тільки право на отримання пенсії, а допомога по догляду за дитиною є допоміжною державною допомогою і має стимулююче значення. З огляду на це, КС визнав суперечливі положення такими, що відповідають Конституції.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*