Керівництво малокомплектних шкіл на Волині продовжує ігнорувати реорганізацію навчальних закладів

10.08.2016 / Новини

На Волині триває процес оптимізації та реорганізації малокомплектних шкіл.

Відбувається реорганізація у всіх районах області по-різному.

Про це стало відомо під час робочої наради з питань гуманітарної політики, соціального забезпечення, освіти та медицини, що відбулася під керівництвом голови облдержадміністрації Володимира Гунчика , інформує відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Заступниця начальника управління освіти, науки і молоді облдержадміністрації  Тетяна Соломіна наголосила, що не всі загальноосвітні навчальні заклади області увійшли в процес оптимізації. Мовляв, продовжують функціонувати малокомплектні школи, керівництво яких і надалі ігнорує позицію керівництва області та управління освіти і відмовляється реорганізовувати навчальні заклади.

З цього приводу Володимир Гунчик зазначив:

– Через недоукомплектовані класи страждають найперше самі учні, адже якість навчання у так званих класах-комплектах далеко не найвища. Не може один учитель викладати чи не всі предмети якісно. Батьки мають зважати на цей факт, коли приймають рішення про місце навчання своєї дитини.

Відтак, із огляду на початок нового навчального року, який вже не за горами, актуальним на сьогодні залишається питання придбання шкільних автобусів для шкіл області.

Гунчик наголосив, що при розподілі шкільних автобусів, перевага надаватиметься тим районам, де таки проведена реорганізація малокомплектних шкіл, а відтак створені умови для навчання в опорних навчальних закладах, та є можливість долучитися до купівлі шкільних автобусів.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*