Керівником Любомльського лісгоспу призначили скандального Туревича (ФОТО, ВІДЕО)

26.04.2018 / Новини

Керівником Любомльського лісового господарства призначили фігуранта скандалу з незаконним полюванням Володимира Туревича.

Цю інформацію підтвердили в лісгоспі і Держлісагентстві України.

До листопада 2017-го Володимир Туревич був директором ДП “Цуманське ЛГ”, – інформує Громадське.

Минулого року в день офіційного відкриття полювання на парнокопитних (28 жовтня), під час рейду заповідними територіями національного парку “Цуманська пуща” журналісти зафільмували факт незаконної мисливської діяльності. Серед мисливців помітили і директора Цуманського лісгоспу Володимира Туревича. Сам лісівник стверджував, що прийшов збирати гриби. Проте зброя в автівках ніяк не додавала цій компанії рис любителів тихого полювання. Окрім того, він вступив у конфлікт з представниками лісової охорони і навіть намагався втекти з місця події.

Оприлюднена журналістами інформація мала неабиякий резонанс. У вихідний день 4-го листопада на Волинь прибув заступник голови Держлісагентства України Володимир Бондар. Він разом із начальником Волинського обласного управління лісового і мисливського господарства Олександром Кватирком дали брифінг для ЗМІ, де зокрема повідомили, що відносно Володимира Туревича негайно застосували дисциплінарне стягнення — звільнили з посади директора ДП “Цуманське ЛГ”.

“Ми не поділяємо і не ініціюємо організацію полювання на природо-заповідних територіях. Були допущені серйозні порушення. Оцінку ми їм дали і свої висновки ми зробили, повірте”, – запевнив Володимир Бондар.

Здавалося б адекватна реакція вищого керівництва лісової галузі не забарилася.

Пізніше Володимир Туревич у коментарі телеканалу “Аверс” сказав, що його підставили, бо не склали відповідних протоколів про порушення.

“Якщо злочин був, а протоколів не склали, то вони проявили службову недбалість або приховали цей злочин. Я не притягнутий ні до якої відповідальності, окрім звільнення з роботи”, — зауважив тоді Туревич.

Проте, якщо проаналізувати електронні декларації Володимира Туревича, то стає очевидним, що ще до резонансного звільнення він вже готувався покинути Цуманський лісгосп.

Адже ще 11-го жовтня 2017-го року він подав декларацію кандидата на посаду директора Турійського лісового господарства, проте, чомусь не склалося. А вже 19 березня 2018-го Володимир Туревич зареєстрував декларацію кандидата в очільники ДП “Любомльське ЛГ”.

Близько тижня тому колективу представили нового директора. Ніхто не кликав ЗМІ і не давав брифінгів. У відкритих джерелах нема жодної інформації про цю кадрову ротацію. Управління лісового і мисливського господарства відмовляється коментувати ситуацію. Проте вдалося поспілкуватися із заступником голови Держлісагентства Володимиром Бондарем.

“Туревич – це дуже досвідчений і професійний керівник. Ви написали матеріал про прибутки лісгоспів,  де йдеться, що Цуманський лісгосп був одним з найбільш прибуткових за керівництва Володимира Туревича. Злочину він не вчинив, він вчинив проступок. І отримав за це покарання. Ми його звільнили і людина півроку була без роботи. Зараз йому дали другий шанс — доручили зовсім іншу ділянку роботи: меншу і складнішу. Я думаю, він десятому закаже про те полювання. Але викидати такого фахівця з галузі — це нерозумно”, — вважає Володимир Бондар.

До слова, Володимир Туревич був призначений директором Цуманського лісгоспу у грудні 2015 року. Справді, протягом 2015-2016 років офіційні прибутки підприємства сягали 6 мільйонів 200 тисяч гривень, а у 2017 скоротилися майже вдвічі. Туревича звільнили на початку листопада минулого року.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*