Кардіологи розрахували оптимальний час сну

29.08.2018 / Новини

Науковці пояснили, що інтервал сну від 6 до 8 годин є опитмальним для роботи серця. Занадто довгий або занадто короткий сон підвищує ризик інсульту.

Результати дослідження було представлене на Конгресі Європейського товариства кардіологів у Мюнхені, повідомляє The Guardian.

Представники центру кардіології в Афінах проаналізували дані понад мільйона осіб.

Наші результати показують, що занадто багато або занадто мало сну можуть мати негативні наслідки для серця– зазначив доктор Епаймінондас Фонтас.

З його слів, ризик розвитку хвороб серця зростає на 11% у тих, хто спить менше 6 годин. А у тих, хто полюбляє поспати довше, ніж 8 годин, мають на 33% вищий ризик виникнення інсульту та розвитку ішемічної хвороби серця.

Тобто, недосипання і пересипання по-різному збільшують ризик захворювання і смерті через проблеми з серцем.

“Короткі проміжки сну навряд чи завдадуть серйозної шкоди здоров’ю, але накопичуються докази того, що слід уникати тривалого нічного сну. Правильний сон є важливою частиною здорового способу життя”, – додав науковець.

Наразі Епаймінондас Фонтас та його колеги по роботі планують провести більше досліджень, щоб більш детально прояснити ситуацію.

Як відомо, сон впливає на біологічні процеси, такі як: метаболізм глюкози, артеріальний тиск і запальні процеси. Саме від цих процесів залежна серцево-судинна система.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*