Інтернет і ЗМІ будуть моніторити щодо загроз інформаційній безпеці

26.02.2017 / Новини

Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради нацбезпеки і оборони “Про доктрину інформаційної безпеки України” та затвердив доктрину.

Відповідний указ підписано у суботу, 25-го лютого. Документ набирає чинності з дня його опублікування, – пише “Українська правда”.

Як йдеться в тексті рішення РНБО, метою доктрини є уточнення засад формування та реалізації державної інформаційної політики, насамперед щодо протидії руйнівному інформаційному впливу Російської Федерації в умовах розв’язаної нею гібридної війни.

Згідно з документом, Служба безпеки має здійснювати моніторинг спеціальними методами і способами вітчизняних та іноземних засобів масової інформації та мережі Інтернет з метою виявлення загроз національній безпеці України в інформаційній сфері.

Також СБУ здійснюватиме протидію проведенню проти України спеціальних інформаційних операцій, спрямованих на підрив конституційного ладу, порушення суверенітету і територіальної цілісності України, загострення суспільно-політичної та соціально-економічної ситуацій.
В той же час, Міністерство інформаційної політики здійснює моніторинг ЗМІ та загальнодоступних ресурсів вітчизняного сегмента мережі Інтернет з метою виявлення інформації, поширення якої заборонено в Україні. Також воно здійснює моніторинг загроз національним інтересам і національній безпеці в інформаційній сфері.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*