Ігор Гузь продовжує боротьбу за децентралізацію

09.06.2016 / Новини

Народний депутат України Ігор Гузь працював в окрузі.

У рамках робочої поїздки взяв участь в роботі сесії селищної ради Благодатного, аби налагодити співпрацю із депутатами та активніше долучитися до вирішення актуальних проблем населеного пункту.

Про це інформує прес-служба нардепа.

Зокрема, досить гостро постала проблема боротьби із зростанням рівня злочинності у місті, залучення додаткових патрулів, а також «децентралізаційна» – об’єднання із Нововолинськом.

За словами депутатів, нині в селищі, де мешкає близько 5 тисяч людей, часто трапляються квартирні крадіжки та інші злочини, а місцевий дільничний та патрулі працюють неефективно. Аби вирішити проблему, Ігор Гузь разом із селищним головою Олександром Топорівським планують зустріч із очільником ГУ Національної поліції в області Петром Шпигою. Одним із найактуальніших побажань є виділення на Благодатне патрульного автомобіля і двох працівників для групи швидкого реагування.

У рамках проекту «Крок на зустріч» Фонду Ігоря Гузя «Прибужжя» для Благодатного вже виділили 20 тисяч гривень на встановлення вуличних тренажерів. Нині до 21 червня Олександр Топорівський планує підготувати ще один проект, аби скористатися можливістю від Фонду для громади.

Також Ігор Гузь обговорив із депутатами селищної ради Благодатного питання об’єднання із Нововолинськом. Суть проблеми наразі у тому, що між Нововолинськом та Благодатним є село Грибовиця, мешканці якого поки вагаються: «робити децентралізацію» із Нововолинськом чи Іваничами.

Депутати наголошували, якщо вони оберуть другий варіант, Благодатному буде непросто об’єднатися з шахтарським містом, натомість доведеться теж обирати Іваничі.

«Питання децентралізації – це насамперед ваше рішення. Потрібно їхати у Грибовицю, говорити, переконувати. Я впевнений, що сьогодні альтернативи децентралізації немає. Але я проти, щоб в масштабах всього Іваничівського району була одна громада. Це не відповідає принципам децентралізації», – вважає Ігор Гузь.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*