Ігор Гузь презентував громадську платформу «Новий Володимир»

11.07.2020 / Новини

У Володимирі-Волинському народний депутат України Ігор Гузь презентував громадську платформу «Новий Володимир», яка покликана об’єднати активних жителів міста та налагодити їхню комунікацію з новою владою.

«Наша команда розуміє, що 25 жовтня Володимир оновиться… Очевидно, буде новий міський голова. Ми сподіваємося, що платформа «Новий Володимир» стане містком, можливістю для комунікації з новою владою.

На моє глибоке переконання, якщо влада має бар’єр між громадськістю і собою, це ні до чого доброго не приведе. Ми хочемо, щоб з листопада у Володимирі жодних бар’єрів не було. Одразу це не вдасться, але ми будемо пробувати.

Ми би хотіли, щоби громадянське суспільство в місті Володимир – від голів ОСББ, керівників громадських організацій, різні інституції, не були тільки критиками, а були б людьми, яких не просто запросять в громадську раду, щоб раз в місяць зібратися за круглим столом… Це повинні бути люди, які будуть в постійному діалозі з владою», – розповів Ігор Гузь.

Під час презентації нардеп окреслив головні напрямки, за якими Володимир-Волинський, на його думку, має розвиватися.

«В Україні тисячі міст. Яке місце серед них займає Володимир? Де наші плюси, чим ми беремо, чим ми конкуренто будемо вигравати в Трускавця, Вараша, Рівного, Тернополя, Мукачево? Ми повинні сформувати нашу візію. Це не складно для Володимира. Це патріархальне місто, яке склалося тисячами років, яке має глибоку історію, розташовується на самому кордоні. Фактично це місто вітає мільйони людей, які в’їжджають з Європейського Союзу в Україну і навпаки. Це місто, яке має свою традицію», – зауважив парламентар.

На його думку, Володимир-Волинський як місто майбутнього є туристично та інвестиційно привабливим, некорупційним, екологічно чистим та безпечним. Містом, яке не боїться переймати  кращий досвід і втілювати його. Ігор Гузь розповів, що лише цього тижня чимало володимирчан разом із ним побували у Мукачево, Луцьку та Тернополі, де ознайомилися із позитивними результатами роботи місцевої влади.

Особливу увагу у розвитку Володимира-Волинського нардеп звернув на інвестиційну привабливість міста. За його словами, інвестиції – це рух вперед.

«Нового Володимира не буде без інвестицій. Не всі розуміють, що ефективне управління – це не лише бюджет у пів мільярда гривень, який треба ефективно, правильно, без корупції адмініструвати. Люди бачать прозорість, бачать результат, але якщо в місті Володимирі за кожен рік нової влади не буде залучених інвестицій, в нас нічого не вийде. Якщо нова влада не вирішить покроково, як залучити інвестиції, то вважайте, що ми ходимо по колу. Рух вперед – це додаткові ресурси», – переконаний нардеп.

Окрім Ігоря Гузя, на презентації платформи «Новий Володимир» слово мали також активні мешканці. Так, редакторка інтернет-видання «Буг» Катерина Музичук розповіла про важливість взаємодії влади зі ЗМІ для вирішення проблем містян, урбаніст Андрій Гнатюк повідав європейський досвід розвитку міст в плані рекреаційних, пішохідних зон, велодоріжок, Олена Кандиба зосередилась на доступності міста для людей з обмеженими фізичними можливостями, а Олена Омелюх розповіла своє бачення того, як зробити Володимир-Волинський комфортним для молоді.

На завершення народний депутат Ігор Гузь закликав активних володимирчан, які прагнуть якісних змін у місті, приєднуватись до команди «Новий Володимир».

«В нас є енергія, бажання та сила волі ці зміни втілювати», – резюмував нардеп.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*