Гунчик – у “п’ятірці” очільників областей

22.06.2017 / Новини

Видання «Ділова столиця» оприлюднило рейтинг очільників областей, в якому голова Волинської ОДА посів четверту позицію.

Перша п′ятірка виглядає так: на першій позиції – мер КиєваВолодимир Кличко; на другій – Олександр Горган, голова Київської ОДА; на третій – Валерій Головко, голова Полтавської ОДА; на четвертій – Володимир Гунчик, голова Волинської ОДА; на п′ятій –Сергій Кузьменко, голова Кіровоградської ОДА.

Останній у рейтингу голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв.

Як і в попередні роки, рейтинг видання ґрунтується тільки на загальнодоступних даних Державної служби статистики.

У рейтингу за 2017 рік порівняння регіонів здійснювалось за 20 критеріями. З них 10 критеріїв характеризують зміни в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року. Це динаміка реальної зарплати, чисельності штатних працівників, промислової продукції, будівельної продукції, сільськогосподарського виробництва, реалізованих нефінансових послуг, обороту роздрібної торгівлі, експорту товарів і послуг, народжуваності і смертності населення.

Інші 10 критеріїв описують нинішню ситуацію безвідносно до торішніх цифр. Найсумніший з них – коефіцієнт смертності дітей у віці до одного року. Чотири критерії торкаються штатних працівників юридичних осіб. Це середньомісячна зарплата, доля тих, хто отримує зарплату не вищу за мінімальну, серед працівників, що повністю відпрацювали місяць, заборгованість по зарплаті на одного працівника і втрати робочого часу через вимушену неповну зайнятість.

Інші п’ять критеріїв – це освоєні капітальні інвестиції, надходження іноземних інвестицій у вигляді акціонерного капіталу, загальна площа прийнятого в експлуатацію житла, об’єм виконаних будівельних робіт і об’єм експорту товарів і послуг.

За даними видання, Волинська область вирізнилася тим, що по жодному із 20 критеріїв не потрапила у трійку аутсайдерів. Найгіршими результатами Волині за перший квартал стали четверте місце знизу за динамікою експорту і п’яте знизу – за динамікою роздрібної торгівлі.

В той же час область увійшла до четвірки лідерів за динамікою реальної зарплати (зростання на 30,7 %), динамікою промисловості (зростання на 10,2 %) і прийнятому в експлуатацію житлу (88 квадратних метрів на тисячу жителів).

Причому на Луцьк і Луцький район доводиться 42,8 % загальної площі нового житла, тобто менше половини, а решта – на інші міста і райони області.

Також Волинь в п’ятірці регіонів з найнижчим рівнем вимушеної неповної зайнятості, найменшою долею працівників, які отримують зарплату не вищу за мінімальну, і найкращою динамікою сільгоспвиробництва.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*