Головненська ОТГ затвердила ставки податку на нерухомість

24.01.2018 / Новини

Рішення про це місцеві депутати прийняли на сесії що відбулася п’ятницю, 19 січня.

Отож, всі об’єкти житлової нерухомості (оподатковуватимуться у розмірі, 0,5% від мінімальної заробітної плати за кожен квадратний метр, що перевищує пільгову неоподатковувану площу (60 кв. м. для квартири (квартир) незалежно від їх кількості; 120 кв.м. — для житлового будинку (будинків) незалежно від їх кількості; 180 кв.м. — для різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири (квартир) та житлового будинку (будинків) у тому числі їх часток).

Ставка податку на більшість об’єктів нежитлової нерухомості — 0,7 відсотка від «мінімалки» за кожен квадратний метр. Дещо менше — 0,6 % доведеться платити за гаражі та промислові будівлі і склади, а щодо господарських (присадибних) будівель, то вони, за рішенням сесії, не оподатковуватимуться.

Разом з тим місцеві депутати вирішили звільнити від оподаткування об’єкти житлової нерухомості, що належать багатодітним сім’ям, пенсіонерам, учасникам АТО та учасникам бойових дій.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*