Голова Ради НБУ пропонує повернути держрегулювання цін

12.11.2018 / Новини

Голова Ради Національного банку Богдан Данилишин пропонує повернутися до державного регулювання цін і знизити податок на додану вартість для продуктів.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

“Вважаю за доцільне такі дії: впровадження зниженої ставки ПДВ на продукти харчування; введення по аналогії з європейськими країнами максимальних торговельних націнок: максимальна націнка на продукти не повинна перевищувати 15% від ціни виробника, на звичайні товари – не повинна бути вище 30% від ціни виробника. На імпортні товари – не більше 30% від митної ціни”, – написав він.

Також Данилишин вважає за необхідне “забезпечення державного контролю за ціноутворенням на споживчому ринку (відновлення роботи Державної цінової адміністрації)”.

В Україні держрегулювання цін діяло на дитяче харчування, хліб, борошно, цукор, крупи, м’ясо-молочні продукти, яйця, соняшникову олію та інші продукти.

З жовтня 2016 року уряд ввів “пілотний” проект з скасування державного регулювання цін на продукти харчування, а в 2017 році Кабінет міністрів скасував таке регулювання.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*