Фрілансери в Україні отримають статус працевлаштованих

03.08.2019 / Новини

Кабмін внесе зміни в законодавство, згідно з якими тривалість відпусток збільшиться, а фрілансери отримають статус працевлаштованих.

Про це повідомляє “Сьогодні“.

Мінсоцполітики підготувало зміни до чинного Кодексу законів про працю: пропонується ввести гнучкий графік роботи з обідньою перервою, яка буде “плавати”, узаконити право працівника трудитися віддалено (зараз – на розсуд роботодавця) і легалізувати роботу фрілансерів, які нині часто опиняються поза правовим полем.Нововведення набере чинності з 1 січня 2020 року.

Щодо узаконення праці фрілансерів експерти відзначили, що це питання вирішене: фрілансери мають працювати за трудовими договорами, з яких роботодавець сплачує внески до Пенсфонду.

Якщо ж фрілансер просто отримує готівку на картку, він може сам зробити такий внесок, якщо хоче до старості мати пенсію. Але на практиці так мало хто робить.

В Україні у другому кварталі найбільше роботи пропонували програмістам, менеджерам з продажу та маркетологам. До десятки профсфер з найбільшою кількістю вакансій увійшла категорія “робітничий персонал”.

1 Коментар Фрілансери в Україні отримають статус працевлаштованих

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*