Єврокомісія представила проект “плану Маршалла” для України

26.08.2017 / Новини

Європейська комісія вивчить українсько-литовський проект “плану Маршалла” для України, повідомив глава представництва України при Європейському Союзі Микола Точицький.

“Була презентація цього плану в європейських інституціях і Європейська комісія досить серйозно до цього поставилася”, – сказав він в коментарі агентству Інтерфакс-Україна.

Точицький висловив припущення, що через 1-1,5 місяця буде відома позиція ЄС з даного питання.

“З огляду на те, що українсько-литовський план переданий недавно, то Єврокомісія вивчить цю пропозицію і подивиться, яким чином вони зможуть в цьому взяти участь”, – додав дипломат.

Він зазначив, що проект “плану Маршалла” передбачає виділення щорічно 5 млрд євро на підтримку реформ в Україні.

Довідково:

План Маршалла – програма допомоги Європі після Другої світової війни. Висунутий в 1947 році американським державним секретарем Джорджом К. Маршаллом і вступив в дію у квітні 1948 року. У здійсненні плану брали участь 17 європейських країн, включаючи Західну Німеччину.

План Маршалла сприяв встановленню післявоєнного світу в Західній Європі. Метою реалізації плану було відновлення зруйнованої війною економіки Європи, усунення торговельних бар’єрів, модернізація промисловості європейських країн і розвиток Європи в цілому.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*