ЄС має проблеми з безпекою харчових продуктів, – експерти

21.01.2019 / Новини

Європейський суд аудиторів має застереження щодо системи безпеки харчових продуктів у Європейському Союзі.

Деталі доповіді були представлені у Варшаві членом Європейського суду аудиторів Янушем Войцєховським.

Звіт показує, що на європейський ринок потрапляють продукти, які можуть зашкодити споживачам. За словами Януша Войцєховського, основною причиною є те, що система контролю харчової безпеки – перевантажена,- інформує Польське радіо.

У січні Верховна палата контролю (NIK) опублікувала звіт, який показує, що виробники продуктів харчування в Польщі використовують у виробництві багато хімічних речовин, над якими немає належного нагляду. Інспектори зазначили, що пересічний споживач щороку споживає 2 кг консервантів, антиоксидантів і підсилювачів смаку. Януш Войцєховський наголосив, що ця проблема стосується усього Європейського Союзу.

“Пестициди та ветеринарні препарати – це, більш-менш, контролюється, натомість безліч добавок, харчових додатків, фактично залишається поза контролем. Тому ми не можемо сказати, що харчові продукти на європейському ринку є повністю безпечним”, – наголосив член суду аудиторів.

Експерти рекомендують споживачам читати описи на етикетках продуктів і вибрати ті, які не містять великої кількості хімічних добавок.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*