Для волинських громад презентували платформу для діалогу бізнесу та влади

17.09.2020 / Новини

На Волині презентували платформу ефективного регулювання для влади, бізнесу і громади “Deregulatetogether!”

Під час онлайн-семінару 11 вересня для волинських громад презентували платформу “Deregulatetogether!”, яка повинна стати майданчиком для діалогу бізнесу та влади.

За словами керівника ініціативи “Deregulatetogether!” Олександра Пліви, діяльність платформ ефективного регулювання в містах допоможе місцевим бізнес-асоціаціям та інших організаціям реалізувати потенціал “внутрішнього” інвестора і вплинути на ефективніше регулювання своїх галузей.

 “Такі платформи зможуть об’єднати всі зацікавлені сторони процесу і не лише спільно напрацювати ефективні рішення, але й виявити недоліки в наявних регулюваннях, внести зміни до них згідно з законодавством, а також забезпечити подальше відстеження результативності цих рішень. Платформи ефективного регулювання також мають на меті підвищити рівень компетенції органу місцевого самоврядування у сфері регуляторної політики”, – додає експерт.

Як розповів радник з питань регіональної конкурентоспроможності Програми USAID KEY Арсеній Положій, платформи ефективного регулювання вже діють у Вінниці та Львові, тому досвід цих міст допоможе волинським громадам та бізнесу знайти спільну мову, створити власну спрощену систему обговорення і впровадження рішень для ефективнішого регулювання бізнесу.

За словами Катерини Шуварської, менеджеркипроєктів і програм Львівського регуляторного хабу, головне у цьому процесі — максимальна залученість  громадян до обговорення. Експертка вважає, що ключова функція платформ ефективного регулювання в містах — це створення умов для публічно-приватного діалогу між владою, бізнес-спільнотою та громадським сектором для напрацювання збалансованих рішень, із врахуванням всіх точок зору.

Оксана Карпук, начальник відділу економічного розвитку Луцької міської ради зазначила, що в місті діє постійна комісія для забезпечення здійснення державної регуляторної політики у виконавчих органах міської ради, до складу якої входять троє представників місцевого бізнесу: “Ця комісія вже 15 років працює над ефективними регулюваннями в місті окремо від депутатської, комунікує з територіальним відділенням Державної регуляторної служби”.

Співзасновниця “Асоціації місцевого самоврядування Прибужжя” Оксана Киричук розповіла, що на сьогодні для громад питання залучення інвестицій та розвиток підприємництва є одним із найпріоритетніших, проте слабка інституційна спроможність менеджменту громад є певною перешкодою.

“Дякуємо Львівському регуляторному хабу за пропозицію взяти участь в онлайн-воркшопі. Наша асоціація з 2017 року співпрацює з громадами, і основним завданням нашої команди є максимальне висвітлення актуальних і болючих питань для органів місцевого самоврядування. Ми робимо великий акцент на навчанні та освітніх проєктах, тож дякуємо за можливість перейняти досвід оновлення бізнес-клімату та розвитку підприємництва в інших містах”, – відзначила Киричук.

 

Ініціатива «Deregulatetogether! Платформи оновлення бізнес-клімату та розвитку підприємництва» впроваджується за підтримки Програми USAID “Конкурентоспроможна економіка України”.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*