Дев’ять продуктів, які відмінно знімають набряки

09.02.2017 / Новини, Статті

Набряки – надмірне скупчення рідини в організмі. Вони можуть з’являтися як на обличчі і на тілі, так і на внутрішніх органах.

Останні найбільш небезпечні. В цілому ж, регулярні набряки свідчать про якусь хворобу в організмі і є приводом для звернення до лікаря. Тільки фахівець зможе визначити причину набряків і призначити коректне лікування. Втім, іноді вирішити проблему можна і самостійно, лише трохи змінивши систему харчування і додавши в раціон відповідні продукти.

1. Гречка

Склянка гречки, відвареної без солі і спецій і з’їдена перед сном замість ситної вечері, – гарантія того, що на ранок ви прокинетеся без набряків.

2. Яблука

Яблука – рекордсмени користі серед фруктів. Згідно з дослідженнями, регулярне вживання яблук зменшує ризик розвитку ракових пухлин і захворювань серця, сприяє зниженню маси тіла і рівня холестерину в крові.

Вони поліпшують травлення і нормалізують артеріальний тиск. Але що важливо для нас, ці  фрукти відмінний засіб проти набряків. При деяких захворюваннях навіть призначаються розвантажувальні дні на яблуках, що сприяє зменшенню набряків і виведенню зайвої рідини з організму.

3. Ягоди

Якщо ви страждаєте від набряків, то серед ягід вам краще обирати  ті, які багаті калієм і магнієм. Вони виводять з організму зайву рідину, поліпшують роботу серця. На вибір – суниця, вишня, черешня і малина. Ця фантастична четвірка здатна  вирішити проблему набряків. Особливо це корисно буде знати тим, хто перед сном любить добре поїсти, запити все чаєм з солодощами. Спробуйте замінити чаювання жменею улюблених ягід – смачно, корисно і без наслідків.

4. Перець

Знайомий з дитинства болгарський перець –  має багатий набір всіляких вітамінів і мінералів, які необхідні для правильного функціонування організму. Найкориснішим вважається червоний сорт, який відрізняється високим вмістом калію та магнію. Останні і відповідають за успішну боротьбу з набряками, адже чудово виводять з організму надлишки солі і токсини.

5. Огірки

Огірки найкраще їсти свіжими, наприклад, в салаті з зеленню і помідорами. Якщо ж вам необхідна екстрена допомога, то тоді приготуйте свіжий огірковий сік і пийте  натщесерце. Як профілактику  набряків також буде непогано вживати сік з цих плодів за чверть години до їжі 2-3 рази на день. Головне, не солити напій спеціями і сіллю.

6. Петрушка

Ці кучеряві листочки сприяють виведенню зайвої рідини з організму і прискорюють процес зняття набряків. Вживання ввечері салату з петрушки позбавить вас вранці від роздутого виду. Втім, додати петрушку в меню сніданку також буде не зайвим, особливо якщо вам не подобається опухле відображення в дзеркалі.

7. Баклажани

Регулярне споживання варених або приготованих на пару баклажанів важливо у профілактиці і лікуванні набряків, адже  ці плоди сприяють виведенню солі з організму.

8. Курага

Особливо корисні різні відвари і компоти з кураги, які можуть допомогти позбавитися від проблеми за лічені години. Однак такі концентровані напої в деяких випадках можуть бути протипоказані. Так, наприклад, не рекомендує вживати  курагу продукти тим, хто страждає від гіпотонії, алергії, діареї і бронхіальної астми.

9. Журавлинний морс

Журавлина відмінно виводить зайву рідину з організму, крім того вона не має особливих протипоказань і може вживатися навіть дітьми і вагітними. Спробуйте з’їсти жменю журавлини або випити склянку самостійно приготовленого без цукру морсу з цих ягід, щоб позбутися від набряків.

Джерело: marieclaire.ru

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*