Депутати Любомльської райради змінили рішення про харчування дітей учасників АТО

09.10.2016 / Новини

Обранці громади Любомльщини змінили свої рішення, прийняті раніше про безкоштовне харчування учнів ЗНЗ та ДНЗ, батьки яких є учасникам антитеротистичної операції на сході України.

У четвер, 6-го жовтня, на позачерговій сесії Любомльської районної ради депутати внесли зміни до прийнятих раніше рішень ради про безкоштовне харчування дітей у ЗНЗ та ДНЗ, батьки яких мобілізовані у зону АТО.

Мовиться про учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів району та діток дошкільних навчальних закладів.

Як зазначає Микола Сушик, голова райради, на початку року з бюджету виділили гроші на харчування дітей, але вони з 1-го вересня не харчуються безкоштовно.

«Як виявилось, у нашому рішенні не прописано, що змогу безкоштовно харчуватись мають діти усіх учасників АТО – мобілізованих і демобілізованих», – говорить Микола Сушик.

Пояснив цю ситуацію і начальник відділу освіти Василь Стрільчук.

«На той час, коли депутати приймали рішення, деяких батьків мобілізовували і вони перебували в АТО. Нині ж багато хто демобілізувався, тому у відділ освіти зверталось чимало жителів району, аби діти учасників АТО безкоштовно харчувались», – зауважив Василь Стрільчук.

За попередніми даними, у Любомльському районі 115-120 чоловіків. Аби їх діти мали змогу харчуватись безкоштовно, необхідне офіційне підтвердження – це довідка, що батько був учасником АТО.

Депутати Любомльської районної ради підтримали це рішення одноголосно.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*