Депутати Любомльської ОТГ обговорили проблеми лісової галузі та шляхи їх вирішення (ФОТО)

02.07.2018 / Новини

Лісівники постійно ініціюють зустрічі з місцевим активом, під час яких обговорюють найбільш гострі питання ведення лісового господарства.

Одна з таких відбувалася у Любомльській ОТГ, йдеться на сайті Волинського управління лісового та мисливського господарства.

Учасники заходу мали нагоду висловити думки вголос про проблеми, що дотичні до лісової галузі, поставити запитання директору ДП “Любомльське ЛГ” Володимиру Туревичу, вирішити низку актуальних для громади питань.

Зокрема, під час зустрічі порушувалась тема стану доріг, якими їздить лісовозна техніка, звучало прохання щодо допомоги у матеріалах в ремонті тамтешнього місцевого мосту та грейдерування доріг.

Активно обговорювалась проблема нищівних незаконних рубок на лісовій території, що прилягає до міста, втім не має господаря, не підпорядковується лісовому господарству. Радились про те, як мають чинити господарі паїв, на яких виріс ліс. Цікавились і проблемою, болючою нині, про всихання соснових насаджень та їхній стан на сьогоднішній час.

Окрім іншого, депутати запитували про стан охорони праці на підприємстві, сплату податків, заробітну плату лісівників, про виробничу ланку – переробку лісопродукції. Керівник Любомльського держлісгоспу поінформував про нинішні потужності цеху переробки та плани на майбутнє:

“Наразі підприємство нарощує об’єми власної переробки деревини, для цього здійснює капітальні інвестиції у придбання нової лісопильної лінії. Плануємо збільшити потужність виробництва утричі. Унаслідок цього зменшиться кількість продажу лісу в круглому вигляді, збільшиться кількість робочих місць, рентабельність виробництва та отримаємо фінансовий результат. Також налагоджуємо роботу з виготовлення щепи технологічної. На даному етапі триває процес закупки щепобійного обладнання, що дозволить відходи від лісопильного виробництва перетворити у вартісну сировину у вигляді щепи технологічної”.

Зокрема, під час зустрічі порушувалась тема стану доріг, якими їздить лісовозна техніка, звучало прохання щодо допомоги у матеріалах в ремонті тамтешнього місцевого мосту та грейдерування доріг.

У тому, що праця лісівників – для людей, підтверджує будівництво екозупинок. Так, цього року було збудовано та встановлено дві автобусні дерев’яні зупинки у селах Головне та Замлиння. Володимир Туревич на зустрічі пообіцяв, що і на території Любомльської ОТГ буде така ж. Спільно вирішили місце її розташування. Були схвальні відгуки і про будівництво нового великого рекреаційного пункту у межах міста, поблизу місцевого стадіону.

“Підприємство щодня зіштовхується з численними проблемами, масою невирішених питань, у їх з’ясуванні ми не повинні приймати одноосібних рішень. Загрози і проблеми, які сьогодні стоять перед підприємством і лісовим господарством в цілому потребують не тільки професійний рішень лісівників, а й погодження їх із громадськістю. І в цьому ми, лісівники, очікуємо вашої підтримки, розумного діалогу, плідної співпраці на користь примноження лісів”, – підсумував директор ДП “Любомльське ЛГ” Володимир Туревич.

 

Читайте також:

1 Коментар Депутати Любомльської ОТГ обговорили проблеми лісової галузі та шляхи їх вирішення (ФОТО)

  1. Захід потрібний, але для початку налагодження співрозуміння з місцевою громадою є питання:
    1) яким чином на посаду директора лісгоспу пройшов пан Туревич, минаючи передбачені конкурсні процедури?Лісова Агенція вже перейшла на відкриті торги посадами?
    2) Серед знаючих людей називають ціну- 100 тис дол. США за директорське місце.Де взяв гроші і скільки вже “відбив”? Яка взагалі форма трудового договору з Туревичем і чи через пів-року треба буде продовжувати контракт?
    3)Щодо зупинок, автодоріг.Було б добре для оцінки щирості намірів щодо налагодження співрозуміння у відкритому доступі ознайомитися з актами прийомки виконаних робіт, калькуляціями , техдокументацією на ці роботи. Бо є підозра, що затрати завищені, згодом вони включаються в собівартість продукції виробництва і таким чином впливають на відпускні ціни для населення та організацій. В кінцевому підсумку за всі дороги і зупинки платить кінцевий споживач, в т.ч. і населення за дрова паливні.
    4.)Яка позиція лісівників щодо відміни головного користування і наведення належного санітарного стану лісів?
    5.)Чому на сайті лісгоспу лише казочки про здобутки? Де реальні цифри і документи звітності- що будуть рубати де і коли,Чому немає детальної схеми лісонасаджень,яка позиція по діючих “Санітарних правилах”?- там же явні положення не від здорової голови- на погодження рубки витрачається біля 1,5 міс.В Білорусіїї= два дні! і ці питання вирішують ЛСНИЧІ, в штаті лісгоспів є лісопатологи. Коли вже лісники щось будуть заявляти в тому напрямку , а то лише пустопорожні семінари і наради!
    6) Чому в лісництвах немає штатних місцевих робітників, але повно приїзджих? Очевидно ,тут корінь і корупції і зловживань,
    підтвердити це можна без виїзду в ліс.
    Дайте відповіді на ці питання і тоді хтось і повірить у вашу щиру любов до України та природи. Я особисто не вірю.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*