Депутати Любомльської міськради закликають продовжити мораторій на продаж сільгоспугідь

12.05.2017 / Новини

Звернення до Верховної Ради України щодо продовження мораторію на продаж сільгоспугіль народні обранці міста прийняли на позачерговій сесії 11 травня.

«Вважаємо, що розпродаж нашого головного стратегічного багатства в даний час є передчасним і неприпустимим, оскільки більше 80 % селян проживають за межею бідності, і чи не єдиним засобом їхнього виживання є земля», — йдеться у зверненні.

На думку міських обранців, держава має дбати про розвиток сільського господарства, а не лобіювати меркантильні інтереси земельних латифундистів, основною метою яких при відкритті ринку землі є моментальна скупка головного багатства українського народу.

Водночас кроки по прискоренню запровадження ринку землі є зовсім незрозумілими в контексті розвитку нових територіальних громад, адже перспективу їх стабільного розвитку і благополуччя здебільшого пов’язують саме з раціональним використанням землі.

«Вважаємо, що прийняття запропонованого Закону України «Про обіг земель сільськогосподарського призначення» (який ініціювали Президент, Кабмін та Нацбанк — ред.) без референдуму в даний час є обкраданням власного народу та злочином проти нього. Українці повинні розумно торгувати не землею, а хлібом», — наголошують міські обранці і закликають нардепів відхилити згаданий законопроект.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*