День Захисника має бути не лише в календарі, але й в розумінні, – військовий комісар Іваничівщини

14.10.2020 / Новини, Статті

Напередодні 14-го жовтня хочеться сказати кілька слів: нам треба не свято, не квіти, нам потрібно розуміння!

Про це наголосив у блозі на БУГові голова Нововолинської спілки ветеранів АТО та військовий комісар Іваничівського району Олександр Кондисюк.

Систематичні проблеми з маршрутками й перевізниками, каже Кондисюк, – окрема історія. Майже щомісяця хтось дзвонить, що не пустили в  громадський транспорт учасника бойових дій.

“Раз на якийсь період ми з хлопцями збираємось і йдемо на розмови. Ефект є, але не на довго.

А говорять не всі про проблему. Окремі взагалі … соромляться показувати посвідчення, кажуть, що хай безоплатно їздять пільговики пенсійного віку”, – зазначає комісар.

Олександр Кондисюк вважає, що це не проблема лише міста Нововолинська (тут останнім часом взагалі почастішали конфліктні й неприйнятні випадки між пільговиками та водіями маршруток). Таке буває як на Львівщині, так і на Поділлі чи Одещині.

“В цей день згадайте про тих, хто залишився на війні назавжди. І тих, хто не повернувся живим. І тих, кого бойові дії не відпускають.

Тут знову хочеться підняти таку важливу тему як про необхідність належного супроводу учасників АТО, які часто лишаються сам-на-сам з собою, коли родина не розуміє, коли друзям не скажеш, коли до психолога соромно, а побратимам теж не солодко, мабуть.

Так і живемо з болями, страхами, снами. І ніби ротація вже давно не світить, а війна не відпускає. І знову переживаєш мить, коли втратив командира, коли гине той, з ким ночував в окопі.

День Захисника не має бути лише в календарі”, – наголосив військовий.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*