Чи вистачить коштів на ремонт вулиці Української Армії у Любомлі?

16.08.2016 / Новини

У бюджеті міста на ремонт вулиці Української Армії передбачена сума у розмірі 1,5 млн. грн. у зв’язку з чим виникає ряд закономірних запитань і саме основне із них на яку ділянку вулиці вистачить цих коштів?

Орієнтована вартість робіт по капітальному ремонту вулиці Української Армії від перехрестя біля міської ради до вулиці Прикордонників із заміною існуючого ветхого водопроводу по попередніх розрахунках становитиме близько 3,9 мільйонів гривень.

Про це пише сайт Любомльської міської ради.

Зрозуміло, що такої суми в бюджеті міста на цей об’єкт не має, а як би й була то цьогоріч роботи розпочати просто не встигли б через низку бюрократичних процедур.

Тобто ми постали перед вибором: чекати наступного року і шукати повну суму на реалізацію проекту, якої при нинішній нестабільності може і не бути, або виконувати роботи поетапно. Тому прийняте одне раціональне і правильне рішення робити вулицю частинами, виходячи із наявних коштів та умов.

Однак перед цим, як це заведено в цивілізованих країнах, потрібно зробити комунікації.

Проектним підприємством «Луцькомундорпроект» вже розроблений та поданий на експертизу проект на ділянку вулиці від перехрестя із вулиці Незалежності до перехрестя із вулиці Костельна на суму 1,38 мільйона гривень. Проектом передбачено розширення дорожнього полотна до 7 м та метрові тротуари з обох боків.

Решта проектно-кошторисних документацій розробляються ще на 2 етапи – а саме: Капітальний ремонт вулиці Української Армії від вулиці Самохіна до буд № 24, та капітальний ремонт вулиці Української Армії від будинку № 24 до вулиці Прикордонників. При наявності відповідних коштів у наступному році буде можливість їх реалізувати.

Такі дії обумовлені не впевненістю у тому що наступного року будуть відповідні кошти, а також, що буде дана в повній мірі можливість їх реалізувати.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*