Які установки заважають нам поліпшити своє матеріальне становище?

26.08.2017 / Новини, Статті

Не багатство губить людину, а неправильне ставлення до нього.

Бідність не робить людину автоматично хорошою і чесною, так само як і достаток – поганою. Однак є таке поняття, як “мислення бідняка”. Це набір установок, які заважають не тільки поправити або поліпшити своє матеріальне становище, а й жити, пише newsyou.info.

  • Всі навколо винні

Невдаха рідко шукає причини проблем в собі. Він схильний звинувачувати уряд, умови життя, власних батьків і друзів, але тільки не себе. Але ж справжня мудрість в тому, щоб розглядати колоду в своєму оці, виправити власні помилки і зробити правильні висновки.

  • Прокрастинація

Якщо ви постійно будете відтерміновувати на завтра те, що можна зробити сьогодні, то ніколи нічого не зробите. Втома, лінь, обставини заважають всім людям, але хтось може впоратися з ними, а хтось не хоче цього робити.

  • Відсутність ризику

Стабільність іноді нагадує болото. Здавалося б, людина може щось зробити, змінити, а банальний страх нового і незвіданого вбиває на корені навіть найперспективніші ідеї.

  • Знання за “спасибі”

Багато хороших викладачів, тренерів і майстрів принципово не знижують цін на свої послуги. Правда в тому, що людина не схильна цінувати те, що дісталося просто так. Люди з мисленням бідняка ніколи не послухає тренінги, на які вони підписані, чи не спроможуться перегорнути брошуру чи книжку, яка дісталася безкоштовно. Вартість навчання – це ціна вашої мотивації.

  • Небажання оплачувати працю

Багато успішних людей свідомо купують тільки ліцензійні версії програм, фільми, книги і музичні диски. Чи не тому, що у них купа грошей, а тому, що розуміють: праця повинна оплачуватися. Звичайно, в житті бувають непрості періоди, коли доводиться зводити кінці з кінцями, і чиясь допомога дуже виручає. Але жити за рахунок інших – паразитарний принцип існування.

  • Жалість до себе

Як не крути, саме звичка жаліти себе змушує звинувачувати інших: “Я хороший, тільки незграбний. У інших все є: квартира, машина, зовнішність, щастя, а мене цим обділили”. Потім “на сцену” виходять заздрість, ревнощі, навіть злість.

  • Звичка скиглити

Дуже багато людей з мисленням бідняка ніколи не радіють життю. Вони постійно бідкаються і скиглять про те, як важко існувати. Їм вічно не вистачає грошей. При цьому достаток сім’ї може бути цілком нормальним.

  • Залежність від чужої думки

Вони переживають, що хтось про них скаже не так, як би хотілося, і з усіх сил намагаються “тримати планку” в очах чужих людей. Але постійно порівнюють себе з більш забезпеченими і успішними.

  • Безглузді витрати

Багаті люди вміють економити і розуміють, що економія починається з дрібниць. Є сім’ї, в яких люди нормально живуть при скромному бюджеті і навіть іншим допомагають. А є ті, у кого гроші просто витікають крізь пальці. Бідність – в невмінні обмежити себе, відокремити потрібні витрати від несуттєвих.

  • Все й одразу

Класичний приклад: бідна людина зриває джек-пот, стає відразу мільйонером і через деякий час знову втрачає все. Тому що йому подобається сама ідея миттєвого прибутку, легких грошей. Люди ж з мисленням багатої людини вміють працювати на перспективу, йти до наміченої мети маленькими кроками.

  • Займатися тим, що не любиш

Життя занадто коротке, щоб витрачати його на непотрібні, нелюбимі, які не приносять радості заняття. Але для того, щоб щось змінити в ньому, часом потрібна сміливість. Успішний той, хто знайде в собі цю сміливість і ризикне стати щасливим.

  • Марнотратство часу

Можна “вбивати” свій вільний час, а можна – жити, працювати, вчитися, зростати. Здається, вибір очевидний, але людина з мисленням бідняка буде сидіти в соцмережах або біля телевізора. Так адже простіше.

  • Чуже життя

Помилка бідняків – схильність проектувати життя інших людей на своє. Вони звикли спостерігати за чужими історіями і бояться почати з малого, вважаючи за краще жити в солодкому полоні ілюзій.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*