Через «Ягодин» у Люксембург хотіли незаконно вивезти лісоматеріали

22.09.2020 / Новини

На «Ягодині» зупинили вивезення з України лісової сировини в Люксембург.

Про це повідомляє Волинська митниця Держмитслужби у фейсбуці.

Прямуючи з України, в зону митного контролю митного поста «Ягодин» Волинської митниці заїхав вантажний автомобіль під керуванням громадянина України.

До митного контролю подали товаросупровідні документи, відповідно до яких переміщуються «свіжорозпиляні лісоматеріали 4 сорту».

У результаті повного митного огляду вищевказаного товару із залученням спеціаліста ресурсів лісу НЛТУ України, встановлено, що зазначений в супровідних документах товар не відповідає характеристикам наявній експортованій сировині.

Таким чином, громадянин України, через водія фірми-перевізника, під час переміщення товару «свіжорозпиляні лісоматеріали» загальною вартістю 5779,20 євро через м/п «Ягодин» Волинської митниці Держмитслужби, подав до митного контролю документи, що містить неправдиві відомості щодо найменування товарів, чим вчинив дії, що мають ознаки порушення митних правил, передбачені ч. 1 статті 483 Митного кодексу України.

Санкція даної статті за такі дії передбачає конфіскацією прихованого від митного контролю товару та накладенням штрафу у розмірі 100 відсотків його вартості

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*