Через волинську митницю завезли більше 21 тисячі вживаних авто

19.11.2018 / Новини

У зоні діяльності Волинської митниці активно користуються пільгами, наданими державою для стимулювання ринку вживаних авто.

За результатами роботи Волинської митниці ДФС впродовж 10 місяців 2018 року легкові автомобілі стали основними у структурі бюджетоформуючих товарів.

Через міжнародні автомобільні пункти пропуску, розташовані на Волині, в Україну за цей час громадяни завезли більше 21 тисячі таких транспортних засобів, що відповідають екологічним стандартам Євро-5. При цьому вони сплатили 1,043 млрд грн митних платежів.

180 із цих авто були оснащені електродвигунами. Відповідно до пільги, наданої законом України “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році”, власники таких транспортних засобів були звільнені від сплати акцизного податку та податку на додану вартість. Середній розмір пільги становить понад 61 тисячу гривень.

Нагадаємо, зазначеним законом звільнено від оподаткування операції з ввезення на митну територію України транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами, до 31 грудня 2018 року.

Довідково:

стимулювання розвитку ринку вживаних автомобілів в Україні запроваджено Законом України від 31 травня 2016 року № 1389-VIII “Про внесення зміни до підрозділу 5 розділу XX “Перехідні положення” Податкового кодексу України…”, яким з 1 серпня 2016 року до 31 грудня 2018 року були знижені ставки акцизного податку на транспортні засоби, що були у використанні (вироблені з 1 січня 2010 року і відповідають екологічним стандартам ЄВРО – 5), до рівня ставок податку для нових автомобілів.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*