Через Україну дозволили їхати транзитом без двотижневої обсервації

23.06.2020 / Новини

В’їздити до України і не проходити обов’язкову обсервацію чи самоізоляцію можуть особи, які їдуть транзитом. Такі громадяни повинні залишити територію країни за два дні.

Про це повідомила пресслужба Державної прикордонної служби.

Крім того, прикордонники наголошують, що в’їзд через кордон заборонений тим, хто не має полісу на лікування коронавірусу та обсервацію. Також зміни не стосуються іноземців та осіб без громадянства, які постійно проживають на території України, та осіб, яких визнано біженцями або які потребують додаткового захисту.

Водночас начальник управління організації прикордонного контролю адміністрації ДПСУ Юрій Лисюк пояснив, що у разі, коли громадянин їде з країни “зеленої” зони транзитом через країну “червоної” зони, то Україна вважатиме, що ця особа прибула із “зеленої” країни. Відповідно, такий пасажир може не проходити самоізоляцію.

Однак, як відомо, якщо людина мандрує із країни з “червоної зони”, вона має обов’язково пройти 14-денну обсервацію. Із переліком країн, які поділили на “зелені” і “червоні” зони, можна ознайомитися за цим посиланням.

Нагадаємо, у МЗС створили інтерактивну мапу, щоб українці могли планувати подорожі за кордон під час пандемії. На ній вказано, до яких країн можна в’їхати з України, зокрема і транзитом.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*