Через коронавірус на світовому ринку різко впали ціни на українську пшеницю

24.03.2020 / Новини

Причинами такого стрімкого падіння (до $202 за тонну) стали ризики глобальних економічних наслідків пандемії коронавірусу, а також посилення конкуренції з боку російського зерна.

Поширення всесвітньої пандемії COVID-19 та падіння вартості нафти негативно позначилося на експортних цінах на вітчизняну пшеницю, – інформує АПК-Інформ.

“Ключову роль у цьому зіграла низка обвалів ринків акцій і нафти на тлі розвитку подій навколо пандемії вірусу COVID-19, а також висока конкуренція з боку російської та європейської зернової на тлі деякого зниження темпів торгівлі на фізичному ринку і спекулятивних продажів на біржах.

Додатковий тиск чинили ситуація на валютному ринку, зниження купівельної спроможності ряду країн, а також введення карантинного режиму в деяких країнах і призупинення логістичних потоків. Крім того, збереженню понижувальної динаміки сприяють просування сівби ярих культур в Україні та позитивні оцінки стану озимої пшениці в країнах Причорноморського регіону та США”, – пояснив ситуацію екпекрт “АПК-Інформ”.

Нагадаємо, раніше економіст Андрій Ярмак заявив про можливе падіння цін на кукурудзу та цукор.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*