Через державний борг на пільги – в області катастрофічна ситуація, – волинські нардепи з громадою в Раді (ВІДЕО)

18.05.2017 / Новини

Волинські нардепи Ігор Гузь та Ірина Костанкевич, разом з представниками чотирьох міст обласного значення, провели у парламенті спільний брифінг на тему невиплати людям державою коштів на пільги та субсидії.

Про це інформує прес-служба народного обранця.

Адже на Волині вичерпано весь ресурс на субсидії та пільги, передбачений субвенцією на цей рік.  Наразі  державний бюджет заборгував, зокрема бюджетам міст обласного значення, – 481 млн. 860 тис. грн.

Народний депутат Ігор Гузь зауважив:

«Відразу звертаю увагу Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана на цю жахливу ситуацію. Держава винна сотні мільйонів гривень відшкодувань за пільги і субсидії. Люди просять лише одного – можливість«дихнути», аби вони могли, у тому числі, заплатити зарплату працівникам ЖЕКів, водоканалів та іншим структурам. Кабмін терміновим рішенням має виділити кошти міським рад, аби закрити найбільш важливі питання. Є проблеми в облгазі, облводоканалі. Без цих коштів комунальна сфера руйнується».

Виконувач обов’язків міського голови Ігор Поліщук розповів, що «борг із субсидій в Луцьку становить 248 млн грн, і, у випадку не отримання номінації на газ, стане причиною відключення гарячої води у місті, та понесе за собою інші негативні наслідки».

За словами заступника Ковельського міського голови Андрія Товстиги, на 15 травня заборгованість сягнула майже 110 млнгрн. «Ми ставимо під загрозу реформування управлінської системи», – додав він.

У свою чергу, Володимир Рожелюк, секретар Нововолинської міської ради, перший заступник міського голови, наголосив, що і їм держава боргує немало – 72 мільйони гривень. «Це може привести до банкрутства комунальних установ.  Крім цього, працівники ЖЕКів  з лютого цього року не отримують зарплати».

Ярослав Матвійчук, перший заступник міського голови міста Володимир-Волинський, підкреслив, що заборгованість перед комунальними та енергетичними підприємствами становить 52 мільйони гривень. «У цих установах відсутні обігові гроші. У комунальних підприємств – двомісячний борг із зарплати. Вся ця ситуація може призвести до зриву опалювального сезону». Також він підкреслив, що критичною є ситуація з фінансуванням пільгових перевезень у місті.

Нардеп Ірина Констанкевич закликала урядовців дослухатися до порушених питань  волинян та знайти інструмент для вирішення цієї проблеми.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*