Через 11 років Волинь може залишитися без лісів

08.02.2018 / Новини

Якщо темпи рубок лісів на Волині збережуться на поточному рівні, то через 11 років в області фактично не залишиться лісів.

Про це під час сесії заявив голова тимчасової контрольної комісії з питань, що виникають у сфері лісових відносин, депутат Анатолій Грицюк, – інформує Перший.

Депутат розповів про роботу комісії та відзначив, що у лісовій галузі області є багато проблем.

«Ми зіткнулися з панічною боязню керівників державних лісгоспів під час візитів. У Цуманському лісгоспі відмовилися від співпраці. У Ківерцівському лісгоспі нас теж зустріли неприязно. Члени комісії та журналісти були здивовані масштабом робіт на території заказника «Воротнівська дача». Там побудовано капітальні будівлі для ВІП-персон, сауна, асфальтована дорога.На мій депутатський запит державна екологічна інспекція та управління економіки дали формальні відписки щодо перевірки будівництва. Прикро, але державні органи не побачили ні асфальтної дороги, ні сауни», – поділився враженнями Анатолій Грицюк.

Також він додав, що за висновками незалежних експертів з Києва, якщо ситуація з рубками лісу не зміниться, то на Волині при таких темпах рубок лісу залишилося на 11 років.

«Де начальник управління лісового господарства при розгляді цього питання? Його немає. Хіба хтось покараний за минулі порушення? Ні. Жодної людини. Тому і маємо такий результат», – зауважив перший заступник голови облради Олександр Пирожик.

У підсумку обласна рада вирішила продовжити роботу тимчасової комісії та запросити начальника управління лісового та мисливського господарства для заслухання інформації.

Читайте також:

1 Коментар Через 11 років Волинь може залишитися без лісів

  1. Про це не тільки заявляти треба, а кричати, трубити, гупати!!! І підніматись громадами. Що залишиться нашим нащадкам? Лісів не буде, тільки гори сміття?

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*