Частину шкіл Шацького району закрито на карантин

27.12.2016 / Новини

Ще на початку минулого тижня в управлінні охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації  повідомляли про перевищення епідемічних показників захворюваності на грип та ГРВІ у деяких районах області.

А вже учора, 26 грудня, призупинено навчання в чотирьох школах Шацького району – двох школах селища, а також Пульмівської І-ІІІ ст. та Смоляро-Світязької І-ІІ ст., де кількість хворих на грип дітей перевищив епідеміологічний поріг.

Коли ще в початкових класах Шацької загальноосвітньої І-ІІІ ст. ситуація більш-менш стабільна, то на призупинення навчання «потягнули» учні середніх та старших класів школи. Також ймовірно, що карантин для цих шкіл буде запроваджено до 31 грудня, адже далі – зимові канікули. Триватимуть канікули, як і було заплановано, до 16 січня, тобто запроваджений карантин та кількість канікулярних днів не впливатиме.

Проте, зниження рівня захворюваності на грип та ГРВІ в найближчі дні не варто сподіватися, оскільки невластиві для такої пори погодні умови з плюсовою температурою, дощем та мокрим снігом ще більше сприяють швидкому розповсюдженню вірусів.

До того ж,  ймовірно, будуть також скасовані усі новорічні ранки для дітей цих шкіл, оскільки проведення культурно-масових та спортивних заходів у період карантину також заборонено.

За минулий тиждень грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями у Волинській області захворіло 6380 осіб (інтенсивний показник 609,2 на 100 тисяч населення) проти 5623 осіб (інтенсивний показник 536,2), з них 61% – діти віком до 17 років. Показник захворюваності більший від показника минулого тижня на 13,6%.

Вищі від середньообласних рівні захворюваності населення зареєстровано у Луцькому, Маневицькому, Горохівському районах, в містах Луцьку та Нововолинську. В 5 районах – це Турійський, Горохівський, Володимир-Волинський, Рожищенський, Іваничівський, інтенсивні показники захворюваності на грип та ГРВІ перевищили епідемічні пороги.

Протягом звітного тижня темп приросту захворюваності серед дорослих і дітей до 17 років зріс на 18,5 % та 10,7 % відповідно. Це відбулося за рахунок значної активності епідемічного процесу у Горохівському та Володимир-Волинському районах, де захворюваність зросла в 2 та 1,5 рази відповідно в порівнянні з минулим тижнем.

Враховуючи дані щоденного моніторингу захворюваності на грип та ГРВІ у навчально-виховних закладах, який проводиться фахівцями  «Волинського обласноголабораторного центру МОЗ України», з 13 по 18.12. 2016р. закрито ЗОШ І-ІІ ступенів у с. Мокрець Турійського району.

Був призупинений навчально-виховний процес в школах с. Згорани та с. Городно Любомльського району, в окремих школах міст Луцька та Нововолинська, де кількість відсутніх учнів понад 21%.

ВІТА ШЕПЕЛЯ

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*