Бурштинова блокада: на Маневиччині селяни не пускають техніку для видобутку коштовного каміння

22.08.2019 / Відео, Новини

Півтори сотні мешканців сіл Галузія і Прилісне Маневицького району не пустили техніку «Волиньприродресурсу» на ділянку для георозвідки і видобутку бурштину.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного,передає Конкурент.

Зі слів місцевої жительки Валентини Мельник, близько 5-ої ранку люди вийшли на автодорогу і заблокували рух вантажівок із технікою.

Охоронці фірми «Фалькон» протистояли місцевому населенню. Між ними виникали сутички. Зі слів жительки села Галузія Тетяни Шмегельської, охоронці використовували електрошокери.

Техніку для георозвідки і видобутку бурштину від КП «Волиньприродресурс» спеціально везли о 5-тій ранку, бо вантажі такої маси можна перевозити з 21 години до 9 ранку, згідно з приписом поліції.

«У нас є повністю всі законні підстави з приводу цієї земельної ділянки 8 га – на неї заїхати, проводити розвідувальні роботи з подальшим видобуванням», – каже заступник директора КП «Волиньприродресурс» Анатолій Капустюк.

Згідно з рішенням Прилісненської сільської ради, яке показав Анатолій Капустюк, 20 листопада 2017 року депутати надали земельну ділянку в користування. У грудні 2017 року між «Волиньприродресурсом» і Прилісненською сільською радою укладена угода про те, що підприємство може провести георозвідку на ділянці.

Майже два роки роботи не велися – тривали суди. 29 липня цього року господарський суд Волині ухвалив рішення про те, що «Волиньприродресурс» має право користуватися землею.

Детальніше – у сюжеті.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*