Більше вітаміну C, ніж в апельсині: Супрун про користь полуниці

20.05.2019 / Новини

Полуниця містить у собі багато корисних вітамінів, мікроелементів та антиоксидантів.

Виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла про користь полуниці, а також про те, як правильно їсти ягоду.

За її словами, у восьми полуницях міститься більше вітаміну C, ніж в апельсині зі шкіркою. При цьому вміст вітаміну не зменшується, якщо полуницю зберігати у холодильнику.

– Полуниці містять вітамін К і фолієву кислоту. У полуниці багато калію і магнію – мікроелементів, яких багатьом не вистачає. Полуниця багата низкою глікозидів – біологічно активних сполук, які так чи інакше сприяють молодості і відновленню, – пояснила Супрун.

Виконувач обов’язків міністра додала, що консервована і обезбарвлена полуниця позбавлена ​​своїх корисних властивостей.

За словами Супрун, перед вживанням полуницю обов’язково потрібно помити, навіть якщо вона здається чистою. Крім того, не варто вірити в те, що через одну гнилу ягоду зіпсована вся партія полуниці.

Якщо ж ви вперше даєте спробувати полуницю дитині і переживаєте, то можна зробити з неї пюре і прокип’ятити його 10 хвилин.

Супрун також розповіла про те, що серйозні проблеми полуниця може викликати для тих людей, у яких на неї алергія.

Полуниця може бути небезпечна і в тому випадку, якщо вона виросла на забруднених фекаліями полях або її збирали люди, які хворі на гепатит А.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*