Полуниця містить у собі багато корисних вітамінів, мікроелементів та антиоксидантів.
Виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла про користь полуниці, а також про те, як правильно їсти ягоду.
За її словами, у восьми полуницях міститься більше вітаміну C, ніж в апельсині зі шкіркою. При цьому вміст вітаміну не зменшується, якщо полуницю зберігати у холодильнику.
– Полуниці містять вітамін К і фолієву кислоту. У полуниці багато калію і магнію – мікроелементів, яких багатьом не вистачає. Полуниця багата низкою глікозидів – біологічно активних сполук, які так чи інакше сприяють молодості і відновленню, – пояснила Супрун.
Виконувач обов’язків міністра додала, що консервована і обезбарвлена полуниця позбавлена своїх корисних властивостей.
За словами Супрун, перед вживанням полуницю обов’язково потрібно помити, навіть якщо вона здається чистою. Крім того, не варто вірити в те, що через одну гнилу ягоду зіпсована вся партія полуниці.
Якщо ж ви вперше даєте спробувати полуницю дитині і переживаєте, то можна зробити з неї пюре і прокип’ятити його 10 хвилин.
Супрун також розповіла про те, що серйозні проблеми полуниця може викликати для тих людей, у яких на неї алергія.
Полуниця може бути небезпечна і в тому випадку, якщо вона виросла на забруднених фекаліями полях або її збирали люди, які хворі на гепатит А.
Залишити коментар