Австралія розслідує сексуальні домагання на робочих місцях

20.06.2018 / Новини

Австралія повідомила про початок проведення масштабного розслідування на національному рівні щодо сексуальних домагань на робочих місцях.

Про це повідомила на своєму сайті австралійська комісія з прав людини AHRC.

Зазначається, що це перше у світі розслідування такого масштабу, що проходить на національному рівні.

Зараз дуже вдалий час. Є тенденція до змін і ми володіємо усіма інструментами, щоб допомогти Австралії очолити весь світ у пошуках нових шляхів у вирішенні проблеми сексуальних домагань,– заявила представниця комісії Кейт Дженкінс.

Дженкінс зауважила, що розслідування триватиме протягом дванадцяти місяців. Метою розслідування є отримання рекомендацій, які можна застосувати для того, щоб запобігти у майбутньому сексуальних домагань.

“Комісія наразі не має даних про такі ж розслідування або схожі процеси в інших країнах спровоковані глобальним рухом MeToo”, – йдеться у заяві AHRC.

Міністр у справах жінок Келлі О’Дваєр також заявила, що розслідування, яке коштуватиме мільйон австралійських доларів (637 тисяч євро), є першим у світі.

“Ми не знаємо жодної іншої країни, яка б розглядала це питання в таких масштабах”, – додала вона.

В ході розлідування заплановано проведення громадських консультацій у великих містах та регіонах. Буде проведено дослідження причин домагань на робочих місцях.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*